Om Kavlikonsernet

Kavli er et av Norges største, eldste og mest internasjonale næringsmiddelkonsern. Kavli har egne produksjonsanlegg i Norge, Sverige, Finland, England og Skottland, og produktene blir solgt i mer enn 20 land.

Kavli konsernet, som er 100 prosent eid av Kavlifondet, omsatte i 2015 for 3,2 milliarder kroner, noe som er en vekst på rundt åtte prosent fra 2014. Driftsresultat før skatt i 2015 ble på drøye 235 millioner kroner, opp fra 204 millioner i 2014.

Konsernets solide utvikling gjør i 2016 at Kavlifondet får en ekstraordinær stor utbytteutbetaling på 150 millioner kroner, mot 50 millioner i 2015. Kavli konsernet henter inntektene fra salg av matvarer under Kavli-merket og sterke, lokale merker som St. Helen’s Farm, Primula, Druvan og Q-Meieriene i Norden og Storbritannia.

Styret i Kavlifondet er generalforsmaling i Kavli Holding AS. Finn Jebsen er styreleder i Kavli Holding AS, og Aksel Mjøs og Dag Opedal representerer Kavlifondet i Kavli Holding AS sitt styre. Erik Volden er konsernsjef i Kavli Holding AS.

Verdens første holdbare smøreost var starten på Kavli-eventyret. Siden har nye produkter kommet til, både gjennom egen utvikling og oppkjøp av andre selskaper. I tillegg til smøreost finner man i dag blant annet melk, yoghurt, fløte, rømme, kaviar, majones, dressing, pateer, kjeks, knekkebrød og flatbrød i produktporteføljen.

Du kan lese mer om Kavlikonsernet på deres nettsider.