1. juli 2011

Støtter Festspillene i Bergen

Foto: Thor Brødreskift

En økonomisk redningsaksjon ble starten på et godt og langvarig samarbeid mellom Kavlifondet og Festspillene i Bergen.

Festspillene ble etablert i 1953, og er Norges eldste og viktigste festival for musikk og teater. Med Nordiske Impulser som motto, har Festspillene etablert seg som et senter for den nordeuropeiske kunstscenen, kjent for urfremførelser og nye produksjoner innen musikk, opera, teater og dans. I løpet av 15 dager i månedsskiftet mai/juni presenteres rundt 150 arrangementer på over 20 arenaer i og rundt Bergen.

Kavlifondet har i en årrekke støttet ulike arrangementer under Festspillene i Bergen. I 2011 mottok Festspillene støtte til festivalens gratis uteprogram som setter sitt preg på sentrum gjennom hele festspillperioden. I tillegg støttet Kavlifondet et sosialt prosjekt under Festspillene i samarbeid med blant annet Røde Kors.

Kavlifondet har for øvrig et spesielt forhold til Festspillene i Bergen. For mange år siden var Kavlifondet sentral i en økonomisk redningsaksjon for Festspillene. Etter dette har Kavlifondet de fleste år støttet ulike festspillarrangementer.

Mer informasjon: http://www.fib.no/