4. august 2011

Norges mest tradisjonsrike og anerkjente solistforum

”Kavlifondets bidrag er uvurderlig for talentutviklingen innenfor den klassiske musikken i Norge.”
(Henning Målsnes, Bergen Filharmoniske Orkester)

De Unges Konsert arrangeres av Bergen Filharmoniske Orkester i Grieghallen i Bergen og er Norges mest tradisjonsrike og anerkjente solistforum. Siden 1938 har over 500 unge og talentfulle musikere fått sin ilddåp som solist med et profesjonelt symfoniorkester gjennom ordningen, blant dem kjente navn som Truls Mørk, Håvard Gimse, Henning Kraggerud og Tine Thing Helseth.

Hvert år stiller vanligvis 60–70 talenter på prøvespillene, men bare 5–6 utøvere slipper gjennom nåløyet til den profesjonelle juryen og får opptre på De Unges Konsert. Aldersgrensen oppad for instrumentalister er 24 år og for sangere 27 år. Støtten gjør også at de unge musikerne kan få med seg et stipend som kan bli et viktig bidrag til musikkutdannelse og videre utvikling.

I 2010 tok Kavlifondet initiativ til at De Unges Konsert for 2011 ble et nordisk prosjekt med prøvespill i København, Gøteborg, Bergen og Oslo.

– Samarbeidet med Kavlifondet er avgjørende for gjennomføringen av De Unges Konsert fra år til år. På grunn av omfattende prøvespill i fire byer med en egen jury og Kavlistipend til utøverne, er konserten forbundet med store kostnader det ville vært vanskelig å finne midler til innenfor vårt normale driftsbudsjett. Kavlifondets bidrag er uvurderlig for talentutviklingen innenfor den klassiske musikken i Norge, sier Henning Målsnes i Bergen Filharmoniske Orkester.

Mer informasjon finner du her.