2. februar 2012

Festspillene i Bergen

Kavlifondet har i mange år støttet Festspillene i Bergen. I 2012 støtter vi Festspillenes åpningsseremoni, som er en del av Festspillene UTE. Åpningsseremonien er gratis og tilgjengelig for alle.
Med støtte fra Kavlifondet skal det for første gang gjennomføres festspillkonserter på Haukeland sykehus, Haraldsplass Diakonale sykehus, Løvåsen sykehjem og Bergen Røde kors sykehjem. I tillegg fortsetter Kavlifondet sitt samarbeid med Bergen Røde Kors, slik at Festspillene blir mer tilgjengelig for personer som av ulike årsaker ikke kan oppsøke Festspillene på egen hånd.

Festspillene ble etablert i 1953 og er Norges eldste og viktigste festival for musikk og teater. Med Nordiske Impulser som motto, har Festspillene etablert seg som et senter for den nordeuropeiske kunstscenen, kjent for urfremførelser og nye produksjoner innen musikk, opera, teater og dans.

I løpet av 15 dager i månedsskiftet mai/juni presenteres rundt 150 arrangement på over 20 arenaer i og rundt Bergen.

Mer informasjon: http://www.fib.no/