16. april 2013

Kavlifondet fyller Tromsø med pianolyd

Top the World International Piano Competition arrangeres for tredje gang 15.- 21. juni. Det er nær 200 søkere fra 40 land til årets konkurranse, og 24 av disse inviteres til å konkurrere i Tromsø . Søkerne er mellom 17-35 år og hører til i toppsjiktet av unge pianister. 

Nytt i år er ”Pianolyd i Tromsø” – et sidearrangement i konkurransen støttet  av Kavlifondet. Her vil de 12 pianistene som ikke går videre til andre runde i konkurransen spille en rekke kortere konserter rundt omkring i byen, på steder hvor en til daglig ikke er vant med klassiske pianokonserter. Om været tillater det, planlegges også en utendørs konsert i Domkirkeparken. Pianolyd skal klinge gjennom hele byen, ingen skal være i tvil om hva som foregår i uken 15. -21. juni.

Tromsø 3– Støtten fra Kavlifondet gjør også at vi i år for første gang kan invitere  noen av jurymedlemmene til å undervise studenter og andre musikkinteresserte. Vi er meget glad for  og stolt over samarbeidet med Kavlifondet, sier Tori Stødle, som er kunstnerisk leder for Top of the world.

Kavlifondet ble etablert av Knut Kavli i 1962 og eier næringsmiddelkonsernet Kavli. Fondet deler ut overskuddet fra driften av konsernet, og i 2012 ble det delt ut cirka 25 millioner kroner til humanitær virksomhet, forskning og kultur.