24. mai 2013

Kavlifondet bringer unge europeiske korsangere til Bergen

Kavlifondet samarbeider med Ung i Kor – Vest om den internasjonale korfestivalen Europa Cantat Junior,  som arrangeres i Bergen sommeren 2014. Neste sommer vil 800 sangere i alderen 8-18 år sette sitt preg på Bergen en hel uke.  

Samarbeidet gjør det mulig for folk flest i Bergen å besøke gratis korkonserter både ute og inne.

Boysen4_stortUng i Kor er en organisasjon for barne- og ungdomskor i Norge. Ung i Kor – Vest, som holder til i Bergen, skal fra 30.juli til 6.august 2014 arrangere Europa Cantat Junior, en internasjonal korfestival for unge sangere.

–          Samarbeidet med Kavlifondet gir oss muligheten til å vise ung korsang på et høyt nivå til alle som befinner seg i Bergen under festivalen. Vi gleder oss over at Kavlifondet hjelper oss å bringe deltakere og innbyggere nærmere hverandre gjennom gode musikalske møteplasser i både offentlige rom og konsertsaler,  sier festivalsjef Åsne Kvamme.

Kavlifondet ble etablert av Knut Kavli i 1962 og eier næringsmiddelkonsernet Kavli. Fondet deler ut overskuddet fra driften av konsernet, og i 2012 ble det delt ut cirka 25 millioner kroner til humanitær virksomhet, forskning og kultur.

Korfestivalen har sin egen nettside: http://www.ecjunior.com/