2. juli 2013

Kavlifondet støtter fremveksten av morgendagens stjerner

«Å få spille i symfoniorkester er ikke hverdagskost for ungdom. Med støtten fra Kavlifondet er det mulig å virkeliggjøre drømmen for mange musikere om å spille i det store formatet,» sier Anne Hilde Hals, daglig leder i Orkester Norden.

Kavlifondet ønsker å styrke Orkester Norden som arena for talentutvikling og dannelse av nye klassiske musikere. I juni/juli 2013 samles 66 talentfulle unge musikere til symfonisk sommerkurs i Kristiansand og konsert i Kilden. Kavlifondet har vært med på å gjøre 2013-arrangementet mulig. Det er 6. gang Orkester Norden gjennomføres i Norge. I 2014 flyttes orkesteret til Aalborg i Danmark.

Kavlifondet har valgt å støtte Orkester Norden som i mer enn 20 år har vist seg å være et vellykket samarbeid mellom musikkinstitusjoner og organisasjoner i nordiske og baltiske land. De som står bak er sentrale aktører som Foreningen Nordens Forbund, Nordisk Konservatorieråd (ANMA), Musik & Ungdom Danmark, Musikk og Ungdom Norge, De Unges Orkesterforbund i Danmark og Musikalliansen, Sverige.

Orkester Norden har gjennom de siste årene løftet seg til et høyt nivå. En kjerne dyktige musikere har fått anledning til å utvikle et godt samspill. For Kavlifondet er det viktig å bidra i prosjekter som satser på kvalitet, kontinuitet og har langsiktige mål for utviklingen.

Kavlifondet verdsetter at unge musikere møter det etablerte musikkliv i form av dirigenter og instruktører fra nordiske symfoniorkestre. I 2013 er det fiolinisten Henning Kraggerud som stiller opp til stor inspirasjon for de unge. Hans masterclass er naturlig nok høyst ettertraktet blant musikerne. Rolf Gupta er musikalsk leder og dirigent.

Orkesteret har gjennom årene spilt på noen av Europas flotteste scener i Stockholm.. I 2013 har Orkester Norden konserter i Kilden, Aalborg og Hamburg