8. juli 2013

Samarbeid med MyGoodAct skal inspirerer unge til å støtte gode formål

Kavlifondet ønsker å inspirere ungdom til å støtte veldedige formål og inngår derfor en samarbeidsavtale med MyGoodAct.com, en nettbasert tjeneste etablert av den dyktige sosiale entreprenøren Jonas Borchgrevink. 

MyGoodAct_stortMyGoodAct.com er en internettjeneste hvor man kan samle inn penger til ulike sosiale prosjekter og organisasjoner. I dag er det over 55 registrerte organisasjoner som benytter seg av MyGoodAct, blant annet Kreftforeningen, Amnesty International og Regnskogfondet. Siden lanseringen av MyGoodAct i 2011, er det snart samlet inn 9 millioner kroner via tusenvis av donasjoner til veldedige formål. MyGoodAct gjør det mulig for giverne å se hva som skjer med pengene man gir ved oppdateringer av tekst og bilder. MyGoodAct ønsker å engasjere unge mennesker (16-30 år) ved å gjøre det enkelt og morsomt å bidra.

Stor engasjement for å hjelpe Roona Begum
I april startet Nathalie Krantz, en 20 år gammel jente fra Oslo, en innsamling på MyGoodAct til 18 måneder gamle  Roona Begum  fra India, for å betale for en livreddende operasjon. Roona lider av hydrocephalus (vannhode), en livsfarlig sykdom som gjør at cerebrospinal væske fyller seg opp i hjernen. Gjennom donasjoner fra hele verden har MyGoodAct samlet inn over 320 000 kroner til Roonas familie slik at de har råd til å gi Roona livsviktig behandling. Innsamlingen på MyGoodAct skapte et enormt engasjement og ble nevnt i over 200 aviser rundt omkring i hele verden, blant annet i Huffington Post, The Sun, DailyMail, ABC News, Herald Sun og La Presse. Nathalie Krantz hadde som mål å samle inn 10 000 kroner, men etter to timer hadde det kommet inn over 25 000 kroner og etter 30 dager over 320 000 kroner. Du kan lese mer om denne kampanjen på MyGoodAct.com.

Kavlifondet støtter sosiale entreprenører
Kavlifondet ønsker å støtte sosiale entreprenører som  løser samfunnsproblemer med metoder og verktøy som er forretningsmessig effektive. For sosiale entreprenører er motivasjonen knyttet til  problemløsning, ikke profitt. Kavlifondet ser verdien i at engasjerte enkeltmennesker lanserer nye løsninger på sosiale problemer. Nettopp derfor har Kvalifondet opp igjennom årene støttet mange sosiale entreprenører, både i Norge og i andre land. Eksempler på nyere tildelinger til sosiale entreprenører i Norge inkluderer Stiftelsen Livsglede for eldre og Noen AS.

Kavlifondet ble etablert av Knut Kavli i 1962 og eier næringsmiddelkonsernet Kavli. Fondet deler ut overskuddet fra driften av konsernet, og i 2012 ble det delt ut ca. 25 millioner kroner til humanitær virksomhet, forskning og kultur.