27. januar 2014

40 skoler lager kor med støtte fra Kavlifondet

Gleden og mestringsfølelsen barn og unge opplever gjennom musikk, betyr mye for hvordan de opplever tilværelsen generelt. Derfor ønsker Kavlifondet å bidra til gode musikkopplevelser for barn og unge.

The Sage Gatedhead i Nord-England er med sin særegne moderne arkitektur et landemerke og en populær konsertarena. Likevel er det  først og fremst som et sted for inkluderende musikkopplæring Sage Gateshead er kjent. Siden etableringen i 2004 har over en million deltakere, i alle aldre og på alle nivåer, deltatt i musikkundervisning og vært utøvede musikere på konserter. Sage Gatesheads metoder for musikkopplæring, som dekker alle musikksjangere, er internasjonalt anerkjent.

sagegateshead_bygningKavlifondets støtte til Sage Gatesheads skolesamarbeid innebærer støtte til «The Big Sing» og «The Big Sing for Mini Singers». I 2013 deltok 2700 barn og 316 skoleansatte fra 40 skoler i dette svært omfattende koropplæringsprosjektet. To av de 40 skolene som deltok, var spesialskoler for barn med lærevansker.  Av de øvrige skolene er mange blant de mest belastede skolene i England.

Elever og lærere møter profesjonelle musikere som instruktører. Etter syv måneder med undervisning og øving, er det klart for konserter i den største av Sage Gatesheads konsertlokaler.

Kavlifondet ble etablert av Knut Kavli i 1962 og eier næringsmiddelkonsernet Kavli. Fondet deler ut overskuddet fra driften av konsernet til gode prosjekter innen humanitær virksomhet, forskning og kultur.

konsertjanuarix650