3. mars 2014

MyFarm – en entreprenørskole i Gambia

MyFarm tilbyr gambisk ungdom praktisk opplæring i dyrking av etterspurte produkter og salg i lokale markeder.

Kavlifondet har inngått et samarbeid med næringsstiftelsen Africa Startup (etablert i 2008) og støtter deres prosjekt MyFarm Entreprenørskole i Gambia. MyFarm ble etablert i 2011 og driver praktisk opplæring i dyrking, produksjon og salg av etterspurte produkter i et lokalt marked.

myfarm soap

Hovedmålgruppen for MyFarm er ungdom som er i en fase i livet der de ønsker å lære nye ting, og er opptatt av å tjene penger til livets opphold. Ungdommene velges ut i samarbeid med etablerte ungdomsorganisasjoner. MyFarm får da tak i ungdom som har engasjement, og som kan bli gode forbilder for andre medlemmer av disse organisasjonene. På MyFarm oppfordres ungdommene til å jobbe sammen i små grupper, for å øke sjansene for at de lykkes.

MyFarm tar utgangspunkt i produkter de vet det er etterspørsel etter i det lokale markedet, slik som grønnsaker, urter, såpe, leppepomade, body butter, te, syltetøy, kaker og så videre. Entreprenørprogrammet inkluderer praktisk salgsarbeid, da mange mangler salgserfaring. Ved å gi studenten kunnskap om hva salg innebærer, forberedes de på å kunne leve av sitt entreprenørskap. Gleden ved å tjene egne penger gir selvtillit og motivasjon.

Kavlifondets støtte bidrar til at flere ungdommer kan få utdanning på MyFarm, blant annet ved å sikre gratis opphold og transport, noe som ellers hadde forhindret dem i å komme. MyFarm vil også bruke støtten til å videreutvikle sin egen kompetanse, videreutvikle kursmateriale og å prøve ut ulike tilnærminger til opplæringen. De jobber kontinuerlig med å danne en bedre utdanning for unge entreprenører.

Kavlifondet ble etablert av Knut Kavli i 1962 og eier næringsmiddelkonsernet Kavli. Fondet deler ut overskuddet fra driften av konsernet til gode prosjekter innen humanitær virksomhet, forskning og kultur.