2. april 2014

De Unges Konsert

Kavlifondet støtter De Unges Konsert, hvor utvalgte unge musikere får prøve seg som solister med Bergens Filharmoniske Orkester.

de unges konsert

Bergens Filharmoniske Orkester slipper denne kvelden til de unge musikktalentene, som får spille solo under De Unges Konsert. Musikkstudenter har søkt om å få delta på prøvespill, og nå er seks heldige plukket ut. I år er det Eirik Fosstveit, Tim Lawrence, Anna Egholm, Peder Elias Strandjord, Sarah-Erin Bye og Vivan Louise Tsui som skal spille. De har alle imponerende musikkerfaringer i bagasjen.

Eirik Fosstveit er student ved Norges Musikkhøgskole. Han har ved flere anledninger samarbeidet med unge norske komponister og skal i juni være solist ved urframførelsen av Johan Skaaruds konsert for klaver og orkester.

Tim Lawrence er engelsk og bor i Bergen. Han er sanger i Edvard Grieg Kor, byens profesjonelle kammerkor. Han har fått tildelt stipendium ved Royal Acadamy of Music i London, der han også tok sin eksamen med toppkarakter i solosang. I Norge har han blant annet sunget i Nidarosdomen og domkirkene i Kristiansand og Bergen.

Anna Egholm er dansk og spiller fiolin. Hun har vunnet flere konkurranser, spilt konsert med Radiosymfoniorkesteret i København som 11-åring, og blitt kåret til årets utenlandske talent i Moskva. I år har hun spilt i Carnegie Hall i New York, og har flere spennende opptredener i tiden som kommer.

Peder Elias Strandjord er fra Trondheim. Fra Trondheim har han sin erfaring fra med korpsmusikk. Senere gikk han musikklinjen i Mosjøen, og begynte sist høst på sin bachelorutdannelse ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Han har spilt i flere korps og orkestre og gjort det godt i talentkonkurranser.

Sarah-Erin Bye begynte med sangøvelser som treåring og fikk senere undervisning i klaver-og fiolinspill. Hun har deltatt i flere talentutviklingsprogrammer og har bachelorgrad fra Barratt Dues Musikkinstitutt og Conservatoire National de Musique et Danse i Lyon. Nå er hun masterstudent ved Norges Musikkhøgskole.

Vivian Louise Tsui begynte å spille klaver da hun var seks år gammel. Hun ble tatt opp i talentutviklingsprogrammet Unge Musikere ved Norges Musikkhøgskole og senere i Unge Talenter ved Barrat Due Musikkinstitutt. Hun har vunnet flere priser, blant annet æresprisen i Midgardskonkurransen i 2013.

De Unges Konsert arrangeres i Grieghallen torsdag 24.april klokken 19.30.

Kavlifondet ble etablert av Knut Kavli i 1962 og eier næringsmiddelkonsernet Kavli. Fondet deler ut overskuddet fra driften av konsernet til gode prosjekter innen humanitær virksomhet, forskning og kultur.