23. juni 2014

Konsertopplevelser med Risør kammermusikkfest

Kavlifondet gir konsertopplevelser i verdensklasse til både barn og eldre gjennom Risør kammermusikkfest.

Risør kammermusikkfest 2012Med støtten fra Kavlifondet kan Risør kammermusikkfest fortsette sin utrolige historie som en av verdens fremste kammermusikkfestivaler i en av verdens minste byer. Nå får også eldre og demente i Risør muligheter til å ta del i festen.

Risør kammermusikkfest 2013Siden starten i 1990 har Risør kammermusikkfest hatt en eventyrlig utvikling og blitt kjent i hele den klassiske musikkverdenen som en av de ypperste i sitt slag. Artikler i aviser som The New York Times har bidratt til dette, men også gjennom musikerne selv der verdensnavn nærmest ber om å få komme til det som like mye er kjent som musikernes egen musikalske fest. Her settes unge norske utøvere side ved side med de aller beste internasjonale for å lage kammermusikk på høyt nivå til glede for den internasjonale liebhaber, og for den lokale tilhører.

Gjennom Kavlifondet har festivalen også fått anledning til å utvide sitt tilbud til eldre i Risør og personer med demens. Det arrangeres egne konserter både på institusjoner og som del av det ordinære konserttilbudet. Her legger festivalen til rette for at musikken skal være en minnebok som tilhørerne kan hente frem tidligere opplevelser gjennom.

Ris¿r kammermusikkfest 2012Kavlifondets midler bidrar også i forhold til festivalens tiltak for barn, unge og unge voksne. I 2014 vil festivalen for første gang arrangere Risør Ung – en «festival i festivalen» der unge mellom 18 og 25 år får sin egen arena under festivalen samtidig som de skal være en del av de ordinære konsertenes publikum. Slik bidrar vi sammen til å skape morgendagens publikum.

Kavlifondet ble opprettet av Knut Kavli i 1962. Kavlifondet eier Kavli-konsernet og skal dele ut overskuddet fra driften av konsernet i tråd med Knut Kavlis vilje.