20. april 2015

Bekjemper fattigdom gjennom jobbskaping

Der andre ser fattigdom, ser den svenske organisasjonen Hand in Hand grassrotentreprenører, fulle av energi og ideer. Nå vil Kavlifondet støtte arbeidet deres i Kenya de neste to årene.

Alice Nduku farmer Kenya 3

Kenya er et land med store kontraster: Økonomien har hatt en svært god utvikling og landet konkurrer på det globale markedet med kommersielle jordbruksprodukter. Men alle deltar ikke i denne utviklingen: 41 prosent av landets befolkning på 40 millioner har ikke nok å spise.

Det som mangler er ofte en mulighet til å øke inntektene fra bare å overleve ved å dyrke en liten jordlapp til å utvikle en forretning. Slik kan de få råd til å sette nok mat på bordet, få rent vann, få tilgang til helsetjenester og sende barna på skolen.

Det to-årige prosjektet drives i Kirinyaga-distriktet i Kenya. Prosjektes ambisiøse mål er å løfte hele samfunnet ut av fattigdom og la 750 mennesker gå fra å leve fra hånd til munn til å bli suksessrike forretningsdrivende.

Benedetta Kalondu Kenya

Hand in Hands arbeid er delt inn i fire trinn: Først settes det opp lokale grupper, primært kvinner, som sparer sammen, lærer sammen og støtter hverandre. Hand in Hand hjelper dem til å oppdage og utvikle små forretninger der de kan utnytte evnene og potensialet sitt.

I neste trinn får de tilgang til mikrolån og støttegrupper som sørger for at alle betaler tilbake.

Siste steg er å hjelpe til med å utvikle forretningene for større markeder, som igjen fører til en positiv utvikling for familien og lokalsamfunnet.

Hanna Haikicu Kenya

Om Hand in Hand:

Siden 2003 har Hand in Hand arbeidet i ti land og skapt nærmere 1,9 millioner jobber. Mer enn 1,2 millioner mennesker har fått opplæring til å starte mer enn en million små forretninger.

Hand in Hands program i Kenya har gjennomgått en uavhengig evaluering og karakteriseres som kostnads- og tidseffektivt, og organisasjonen mottar offentlig støtte fra Sverige og Nederland.

Alle foto: Hand in Hand
Les mer om Hand in Hand