22. mai 2015

De svenske kavlimedarbeidernes valg

– Kavlifondet har lenge vært en sjeldent samfunnsengasjert eier av Kavlikonsernet. Men ikke bare det – det har også medarbeidere som genuint bryr seg, sa Helene Brenno, generalsekretær i Min Stora Dag, en av organisasjonene som nylig ble stemt fram av de svenske kavli-medarbeiderne.

Svenske kavliutdeling

Fra venstre: Tove Lindahl Greve fra Ung Cancer, Gerhard Bley, VD for O. Kavli AB, Helene Brenno fra Min Stora Dag og Ylva Hultman fra Barndiabetesfonden. 

Kavlis medarbeidere er med på å velge ut mottagerne for noe av overskuddet frakonsernet. I år delte Min Stora Dag, Barndiabetesfonden og Ung Cancer til sammen 1,6 millioner svenske kroner, det høyeste beløp som har blitt utbetalt i Sverige siden starten i 1962.

Nylig arrangerte Kavli i Sverige utdeling og pressekonferanse, der tre lykkelige mottagere fortalte om hva gaven betydde for arbeidet deres.

Tove Lindahl Greve fra Ung Cancer:

– Det kjennes fantastisk fint at Kavlis medarbeidere har villet støtte Ung Cancer. Ved hjelp av pengene som vi nå får kan vi gjøre en enda bedre jobb for å støtte unge voksne som er rammet av kreft. Kavlis medarbeidere gjør det mulig for oss å skape flere møteplasser for medlemmene våre. Dette skaper bedre forutsetninger for å nå ut med informasjon og gjøre livet litt bedre for medlemmene våre.

Ylva Hultman fra Barndiabetesfonden:

– Vi er svært takknemlige for Kavlis engasjement og bidrag til Barndiabetesfondens forskning for å løse gåten type 1 diabetes. Vi vet fortsatt ikke årsaken til denne sykdommen, og den kan ikke forebygges. I Sverige lever ca 8000 barn og ungdommer med diabetes, en livslang sykdom som innebærer daglige behandlinger og mange sykehusbesøk. Deres støtte er nødvendig for å fortsette forskningen.

Helene Brenno fra Min Stora Dag:

– Alle som jobber hos Kavli har vist interesse og forståelse for hvor mye ett avbrekk kan bety for barn som har en hverdag med sykehusbesøk, tøffe behandlinger og medisiner. Å lengte, oppleve og minnes flytter fokus fra det syke til det friske og gjør en merkbar forskjell. Kavlifondets svært velkomne gave bidrar til at enda flere barn kan få kraft og glede gjennom aktivitetene til Min Stora Dag.