6. desember 2016

Vinterfestspill for alle

Vinterfestspill arrangeres i Røros fire dager i mars hvert år. Kavlifondet har vært en viktig støttespiller, og har nå fornyet tilliten til en av Norges fremste kammermusikkfestivaler.

s_eggan-dsc_9536

Vinterfestspill i Bergstaden – «Den femte årstid» – er en kammermusikkfestival som foregår midt i Norge, midt på vinteren, midt i verdenskulturminnet Røros. Her møter de beste nasjonale og internasjonale artister et entusiastisk publikum fire dager i mars, uke 11, hvert år.

Tilgjengelig kvalitet

Vinterfestspill i Bergstaden (ViB), som ble etablert i 1999, har hatt en sunn utvikling, og er blant de fremste kammermusikkfestivaler i Norge.

Vinterfestspill i Bergstaden har som formål å kunne gjøre musikk av høy kvalitet tilgjengelig for folk i Rørosregionen. Regionen spenner over syv kommuner og to fylker, og er et område som ellers har et dårlig tilbud innen klassisk musikk. Gledelig er også at et stadig mer fulltallig publikum også finner veien fra det ganske land og utland til verdensarven Røros.

Vil sette fotavtrykk

Festivalen ønsker vi å sette et større fotavtrykk i regionen. Som mottaker av offentlige og private midler ønsker de å ta samfunnsansvar utover det å lage flotte opplevelser for et publikum med interesse for klassisk musikk.

Derfor har Festspillene hvert år barne- og skolekonserter – fra barnehage til videregående. Nå er dette samarbeidet styrket gjennom et samarbeid med kulturskolene. Gjennom vinteren jobber festspillkunstnere med å lede undervisningen i disse prosjektene, som i de fleste tilfellene munner ut i en konsert eller deltagelse under Vinterfestspill. Dette er til stor inspirasjon for både elever og lærere ved kulturskolene.

Billettsalget for festivalen i 2017 har startet!  Les mer på Vinterfestspill.no

Les også om KonstKnekt, et annet nytt prosjektsamarbeid støttet av Kavlifondet.