27. september 2018

Hilsen fra Ghana: Lærerdrømmer ved skolen i Pebi

Møt lærerne ved skolen i Pebi i Ghana, som 100% for Børnene har startet med støtte fra Kavlifondet!

– Hvem sier utdanning er for de rike?

Spørsmålet stilles av Bismark Asempapah, den lokale prosjektkoordinatoren for skoleprosjektet i Pebi.
– Jeg kunne gjort noe annet enn å arbeide med svært marginaliserte mennesker som ikke kan betale skolegebyrer eller sørge for sine barn tilstrekkelig. Jeg er meget stolt av å være en del av dette samfunnet. Jeg drømmer om å se disse barna bli store og ansvarlige ledere, sier Bismark.

Lærerne ved skolen har i tre år fått opplæring og stillinger støttet av Kavlifondet, gjennom 100% for Børnene. Comfort Avikoe, en annen lærer ved skolen, forteller at hun arbeider for at barna skal bli rollemodeller i fremtiden. Kanskje vi vil få noen ministre eller presidenter fra denne skolen.

Læreren Godwin Bedu, som ikke bare underviser i klasseværelset, men i kjøkkenhagen, forteller at det er vanskelig for barna å gå på skolen.
– Så vi er her for å hjelpe dem. Jeg kan se at skolen har en lys fremtid. Om fem år er den bæredyktig, mener han.

Obed Doughan og Patrick Conduah er de to nyeste lærerne i Pebi. De kom til skolen for å hjelpe vanskeligstilte barn med å nå sine mål i livet, forteller de.

– Kavlifondet har vært med på å starte noe stort. For drømmene blir kun større blant lærerne i Pebi i Ghana. Det er med Kavlifondets støtte at lærerstaben nå tør drømme for elevene sine. Sammen gjør vi en forskjell for både lærere, elever og foreldre, sier Camilla Legendre, daglig leder i 100% for Børnene.

Les mer om 100% for Børnene her