2. januar 2014

Kammermusikk for ungt publikum

Barokk overraskelseskonsert er et tiltak prosjektet Oslo Quartet series UNG bruker for å gjøre ungdom interessert i kammermusikk.  Kavlifondet er med som samarbeidspartner.
Engegårdkvartetten, Oslo Strykekvartett og Vertavokvartetten er tre anerkjente norske strykekvartetter med internasjonal karrière. Nå samarbeider de om Oslo Quartet Series, et fast kammermusikktilbud i Oslo, med Gamle Logen som stamlokale.

Quartetto i WienUNG prosjektet til Oslo Quartet Series er systematisk arbeid for å vekke unges interesse for kammermusikk.

Ungdomssatsingen dreier seg om å gi ungdom en introduksjon og et møte med live, verdensklasse kvartetter, samt muligheten til å anmelde opplevelsen. Ungdom fra videregående skoler, folkehøgskoler, kor, korps og orkestre er inkludert i denne satsingen.

Langsiktig samarbeid med forskjellige kunstformer dreier seg om å gi unge artister i ulike kunstformer et møte med kammermusikk og bidra til en arena for inspirasjon og nyutvikling på tvers av kunstformer.

Talentutviklingsprosjektet dreier seg om å gi i unge kvartetter en formidlingsarena og møte med verdens beste kvartetter. Den unge kvartetten får undervisningstimer og kontakt med den besøkende kvartetten, og spiller på konserten. I 2013-2014 har Quartetto Testosterone, Ergokvartetten, Namelesskvartetetten, Rondokvartetten og Alegrarkvartetten vært ”ambassadørkvartetter” for Oslo Quartet Series.

Publikumsutvikling unge voksne dreier seg om økt publikumsoppslutning blant unge for kammermusikk. Oslo Quartet Series har arranger en rekke « pop up»-konserter, blant annet da kammermusikk erstattet reklame på Gimle kino på Oslo Kulturnatt. I januar 2014 starter en nyutviklet «prøvekjør kunsten»- kampanje.