Administrasjon og styre

Kavlifondet drives i det daglige av en liten administrasjon, og har et styre med én styreleder og fem styremedlemmer.

ADMINISTRASJONEN

Ingrid Paasche, daglig leder

Telefon: +47 90 75 57 70

E-post: ingrid.paasche @ kavlifondet.no

Hanne Eide Andersen, leder kommunikasjon

Tlf: +47 995 62 948
E-post: hanne.andersen @ kavlifondet.no

Guro Hjetland Sundsby, leder for evaluering og rapportering

Tildelingsansvarlig for Norge og Sverige

Tlf: +47 971 21 288
E-post: guro.sundsby @ kavlifondet.no


Rune Mørland, leder for strategi og utvikling

Tildelingsansvarlig for Storbritannia og internasjonale utviklingsprosjekter

Tlf. +47 957 72 606
E-post: rune.morland@kavlifondet.no

STYRET

Kavlifondets styre skal ha kompetanse innen Kavlikonsernets forretningsområder og erfaring fra kultur, forskning eller humanitært arbeid. Minst ét styremedlem skal ha kompetanse innen finans- eller investeringsvirksomhet.

Dag J. Opedal, styreleder

Dag J. Opedal har vært styreleder i Kavlifondet siden 2021. Han har vært styremedlem i Kavli Holding AS siden 2013, og var styremedlem i Kavlifondet fra 2014-2021. Han er konsernsjef i Treschow Fritzøe AS og har
innehatt en rekke styreverv i ulike bransjer.  Opedal var konsernsjef i Orkla ASA fra 2005 – 2010. Han er utdannet siviløkonom fra  Norges Handelshøyskole (NHH) og har en MBA fra Insead.

 

 

Solfrid Lind, styremedlem

Solfrid Lind har vært styremedlem i Kavlifondet siden 2006. Hun er administrerende direktør ved Høyskolen Kristiania, som hun har ledet siden 2005. Lind har tidligere vært direktør for Norges Markedshøyskole, markedssjef for Handelshøyskolen BI og markedsdirektør ved Norsk Folkemuseum. Solfrid Lind sitter også i styret til Oslo Konserthus. Hun er utdannet siviløkonom og diplommarkedsfører.

 

 

Lise Hammergren, styremedlem

Lise Hammergren har vært styremedlem i Kavlifondet siden 2019. Hun er divisjonsdirektør for Executive-virksomheten ved Handelshøyskolen BI. Hammergren har tidligere hatt lederstillinger i Orkla, Schibsted og Lever Europe, og hun har styreerfaring fra bl.a. Kavli Holding, Weifa, Adresseavisen og Orkla Finans.  Lise Hammergren er for tiden Vice Chair for UNICON Consortium for University based Executive Education.  Hun er utdannet siviløkonom fra NHH.

 

 

Erik Volden, styremedlem

Erik Volden er valgt inn som styremedlem i Kavlifondet i 2021, etter at han i perioden 2005 til 2021 har vært konsernsjef i Kavli Holding AS. Han har tidligere hatt ulike lederstillinger i ICA Norge, The Coca-Cola Company og Accenture. Erik Volden arbeider i dag som Senior Advisor i BCG, er styreleder i Norsk Mineral AS og styremedlem i NHO Mat og Drikke. Han er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole.

 

 

Katrine Trovik, styremedlem

Katrine Trovik har vært styremedlem i Kavlifondet siden 2023. Hun satt blant annet i ti år i toppledergruppen for DNB Bedriftsmarked, og har også mangeårig bakgrunn som forretningsadvokat. Hun har siden 2019 hatt styrearbeid på heltid, primært innen finans og havnæringene, men også innen kultur, forskning og ideelle organisasjoner. Trovik er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH) og har juristutdannelse fra Universitet i Bergen.