Administrasjon og styre

Kavlifondet drives i det daglige av en liten administrasjon, og har et styre med én styreleder og fire styremedlemmer.

ADMINISTRASJONEN

Inger Elise Iversen, daglig leder

Tlf:+47 908 94 567
E-post: ingerelise.iversen @ kavlifondet.no

Hanne Eide Andersen, leder kommunikasjon

Tlf: +47 995 62 948
E-post: hanne.andersen @ kavlifondet.no

Guro Hjetland Sundsby, leder for evaluering og rapportering

Tlf: +47 971 21 288
E-post: guro.sundsby @ kavlifondet.no


Rune Mørland, leder for strategi og utvikling

Tlf. +47 95 77 26 06
E-post: rune.morland@kavlifondet.no

STYRET

Kavlifondets styre skal ha kompetanse innen Kavlikonsernets forretningsområder og erfaring fra kultur, forskning eller humanitært arbeid. Minst ét styremedlem skal ha kompetanse innen finans- eller investeringsvirksomhet.

Dag J. Opedal, styreleder

Dag J. Opedal har vært styremedlem i Kavlifondet siden 2021. Han har vært styremedlem i Kavli Holding AS siden 2013, og var styremedlem i Kavlifondet fra 2014-2021. Han arbeider som styreleder, styremedlem og rådgiver for ulike selskaper. Han sitter for tiden i styrene til Telenor, Bertel O. Steen Holding, Nammo, Odin Forvaltning, PM Retail, Cosmetics Group, Meltwater BV (Advisory Board) og er Executive Advisor for FSN Capital. Opedal var konsernsjef i Orkla i perioden 2005 – 2010 og har hatt ledende stillinger i Norgesgruppen og Ferd Capital. Opedal er utdannet siviløkonom fra NHH og har en MBA fra INSEAD.

 

 

Aksel Mjøs, styremedlem

Aksel Mjøs har vært styremedlem i Kavlifondet siden 2021. Han er også styremedlem i Kavli Holding AS, og var styreleder i Kavlifondet fra 2013 til 2021. Mjøs er Dr.oecon fra Norges Handelshøyskole (NHH), der han har en stilling som førsteamanuensis ved Institutt for Finans. Han har tidligere blant annet vært administrerende direktør i DnB Kapitalforvaltning og Vice President hos Morgan Stanley i London. Mjøs har hatt en rekke styreverv, blant annet i Norwegian Hull Club og Vital Eiendomsforvaltning.

 

 

Solfrid Lind, styremedlem

Solfrid Lind har vært styremedlem i Kavlifondet siden 2006. Hun er administrerende direktør ved Høyskolen Kristiania, som hun har ledet siden 2005. Lind har tidligere vært direktør for Norges Markedshøyskole, markedssjef for Handelshøyskolen BI og markedsdirektør ved Norsk Folkemuseum. Solfrid Lind sitter også i styret til Oslo Konserthus. Hun er utdannet siviløkonom og diplommarkedsfører.

 

 

Lise Hammergren, styremedlem

Lise Hammergren har vært styremedlem i Kavlifondet siden 2019. Hun er divisjonsdirektør for Executive-virksomheten ved Handelshøyskolen BI. Hammergren har tidligere hatt lederstillinger i Orkla, Schibsted og Lever Europe, og hun har styreerfaring fra bl.a. Kavli Holding, Weifa, Adresseavisen og Orkla Finans.  Lise Hammergren er for tiden Vice Chair for UNICON Consortium for University based Executive Education.  Hun er utdannet siviløkonom fra NHH.

 

 

Erik Volden, styremedlem

Erik Volden er valgt inn som styremedlem i Kavlifondet i 2021, etter at han i perioden 2005 til 2021 har vært konsernsjef i Kavli Holding AS. Han har tidligere hatt ulike lederstillinger i ICA Norge, The Coca-Cola Company og Accenture. Erik Volden arbeider i dag som Senior Advisor i BCG, er styreleder i Norsk Mineral AS og styremedlem i NHO Mat og Drikke. Han er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole.