21. mars 2016

Hjelper unge å utvikle eget potensial

Den sosiale mobiliteten i Storbritannia er den laveste i Europa. Nylig inngikk Kavlifondet en avtale med organisasjonen The Key, som hjelper unge vanskeligstilte briter med å realisere ambisjonene sine.

 

The key

Foto: David, Alice, Daniel og Scott ved økokomposten de har designet og bygget selv.

Mange unge briter, særlig nordøst i landet, sliter med å finne ut hva de vil og kan i livet. The Key hjelper ungdom med å identifisere hvor interessene deres ligger, og til praktisk å utvikle evner, motivasjon og indre styrke til å kunne leve vellykkede og uavhengige liv.

Programmet er enkelt, men svært effektivt. Unge mennesker bruker sin egen nysgjerrighet og forestillingsevne til å utvikle en prosjektidé med budsjett, pitch og plan. Tidligere prosjekt har vært å bygge et romobservatorium i nærmiljøet, lage en bok om et barnehjem, å tilbringe en dag som en filmstjerne, å lære å dykke for deretter å organisere et undervanns-søppelprosjekt i Nordsjøen, å tilbringe en dag i et ”hjemsøkt” hus og å organisere en ”boble-fotball” turnering.

SONY DSC

The Key ønsker å øke effekten av arbeidet sitt ved å gjøre programmet tilgjengelig for flere unge mennesker. Med en million kroner fra Kavlifondet vil organisasjonen støtte 712 flere unge mennesker, som sammen vil utvikle 178 ulike prosjekt.

– Denne investeringen vil utgjøre en enorm forskjell i livene til vanskeligstilte og sårbare unge mennesker i nordøst-England. Vi er veldig glade for å kunne utvikle programmet vårt og undersøke måter vi kan samarbeide med lokale Kavli-ansatte for å nå målene våre, sier daglig leder i The Key, Hannah Underwood.

Les mer på thekeyuk.org