21. september 2016

Modige, kvinnelige entreprenører på Q-kartongene

For tredje gang velger Q-Meieriene å fortelle forbrukerne hva de støtter ved å kjøpe Q-melk. I dag lanseres 1,75-liters melkekartonger der to nye organisasjoner presenteres.

lett_1Tekst: Teresa Grøtan

Inger-elise_thumb

Ideen om å fortelle om Kavlifondet, som eier Q-Meieriene, var det forbrukerne som etterlyste.

– Vi synes det er bra at eierskapsforholdet kommer bedre fram med denne flotte presentasjonen, sier Inger Elise Iversen, daglig leder i Kavlifondet.

Kavlifondet deler ut alt overskudd som ikke reinvesteres i selskapet til humanitært arbeid, kultur og forskning. De to organisasjonene som er omtalt på 1,75-literskartongene jobber med entreprenørskap, noe som også står Q-Meieriene nært.

 

 

− Vi i Q-Meieriene kjenner oss godt igjen i prosjektene – det er innovative ildsjeler som har fått gode støttespillere i ryggen for å realisere sine drømmer. Det er fint å tenke på at overskudd fra entreprenøren Q hjelper en annen entreprenør i gang, sier sjef for Q-Meieriene, Bent Myrdahl.

Høsten 2015 ble prosjekter fra Sør-Sudan, Bangladesh og Kenya presentert, og våren 2016 ble prosjekter i Gambia og Zimbabwe eksponert på kartongene.

Nå er det småskala entreprenører støttet av Self to Self Economic Development Association (StS EDA) i Etiopia og kvinnelige bondekooperativer støttet av FOKUS i Uganda som håper på oppmerksomhet fra norske melkedrikkere.

– Jeg håper at mange nye blir oppmerksomme på arbeidet vårt, og at metoden vi bruker blir bedre kjent, sier Ketil Fuglestad, grunnleggeren av StS EDA.

Daglig leder i FOKUS, Gro Lindstad, håper at mange melkedrikkere blir nysgjerrig på hvordan likestilling henger sammen med fattigdomsreduksjon.

– Vi håper at nordmenn blir kjent med hva arve- og landrettigheter betyr for kvinners selvstendighet, sier hun.

I løpet av den neste uken vil Kavlifondet publisere fyldige reportasjer om prosjektene.

Følg Kavlifondet på

Facebok.com/kavlifondet

Twitter: @kavlifondet

Instagram: @kavlifondet

Følg med på www.http://kavlifondet.no og på www.q-meieriene.no