Musikk til de minste med The Big Sing

Sang og musikk er glede og utfoldelse både for voksne og barn. The Big Sing på Sage Gateshead er skolebarnas egen konsert – av barn og for barn.

Skolesamarbeidet The Big Sing er et inkluderende musikkprosjekt som samler barn fra hele Nordøst-England på Sage Gateshead. På The Big Sing samles nærmere 3000 barn fra 50 ulike skoler.

Prosjektet gir en kulturopplevelse til alle barn – uavhengig av bakgrunn, miljø og ressurser der man kommer fra. Flere av skolene som er involvert i musikkprosjektet er blant de mest belastede skolene i Storbritannia. Spesialskoler for barn med lærevansker er også involvert i prosjektet. For mange er The Big Sing den første musikalske kulturopplevelsen de har.

Om barn og musikk

«Metodikken i musikk kan ha overføringsverdi til andre ting.»

Ole Tobias Lindeberg,
Direktør Oseana Kunst og kultursenter

«Hjernen hjelper oss å få tak i minnene gjennom musikken.»

Ulrika Bergroth-Plur,
Daglig leder Musikk i Skolen

Dette er Sage Gateshead og The Big Sing

Gjennom musikkprosjektet får barn i alle aldere både lære om, og utforske musikk gjennom inkluderende deltakelse. Musikalsk utfoldelse i trygge omgivelser og i felleskap med jevnaldrende tar barna med på nye kreative reiser. I prosjektet møter elever og lærere profesjonelle musikere som instruerer, utfordrer og inspirerer elevene.

Etter syv måneder med undervisning og øving toppes det hele med finalekonsert på den kjente scenen, Sage One, på Sage Gateshead. Taket løfter seg når alle skolene i prosjektet er samlet i den store konsertsalen. På konserten er barna både artister på scenen og publikum i salen. Årets konsert gikk av stabelen 4. juli. Temaet i år var ”Sing up showstoppers” med klassikere fra teaterscene og filmlerretet på reportoaret, blant annet Mary Poppins og kjente sanger fra Disney-filmer.

«Gleden og mestringsfølelsen barn og unge opplever gjennom musikk, betyr mye for hvordan de opplever tilværelsen generelt. Kavlifondet er opptatt av at kultur skal være for alle, og nå ut til alle. Sage Gatesheads sang-prosjekter i Nord-England er laget spesielt for å nå ut til barn og unge, spesielt barn med lærevansker, og er slik et eksempel på hvordan musikk og kultur kan bidra til personlig og sosial endring.»
Inger Elise Iversen, daglig leder i Kavlifondet.

Kavlifondets rolle

Kavlifondets støtte til Sage Gatesheads skolesamarbeid innebærer både «The Big Sing» og «The Big Sing for Mini Singers,» som er et program som er skreddersydd for de minste barna. Kavlifondets støtte går til den musikkpedagogiske pakken som innebærer blant annet workshops, lærertrening, undervisning, ressurspakker og musikkfremføringer.

Se hele intervjuet med

Sharon Duran i The Big Sing