12. oktober 2017

200 000 kroner til krigsrammede barn

Kavlifondet gir 200 000 kroner til årets NRK TV-aksjonen, som går til UNICEFs arbeid for utdanning til barn i krigsområder.

Tekst og foto: Hanne Eide Andersen

– Det er med glede vi overrekker 200 000 kroner fra alle ansatte i Kavli Norge til NRK TV-aksjonen i Hordaland og UNICEFs arbeid med utdanning for barn som er rammet av krig og konflikt, sier daglig leder i Kavlifondet, Inger Elise Iversen.

Over 60 millioner barn står uten skoletilbud i verden i dag, og nesten halvparten av disse lever i områder med krig og konflikt.  TV-aksjonen 2017 går av stabelen 22. oktober, og skal gå til UNICEFs arbeid for utdanning til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.

– Behovet for støtte til skolegang i de aktuelle områdene er så enormt, og nøden så stor at vi nesten ikke kan fatte det. Men gjennom organisasjoner som UNICEF, som klarer å skape skoletilbud selv under de vanskeligste forhold, kan vi skape håp og nye muligheter selv der nøden og lidelsene er størst, sier Inger Elise Iversen.

– Vi håper at flere vil følge på og bidra til årets TV-aksjon, slik at flere barn i de verst rammede områdene i verden akkurat nå skal få mulighet til å gå på skole.

18. oktober går TV-aksjonen i Hordalands ringedugnad til næringslivet i gang. 30 frivillige skal kontakte stort og smått av bedrifter for å be om et bidrag.

– Solide beløp fra næringslivet betyr veldig mye. Vi er svært takknemlige for Kavlifondets bidrag. Det er en inspirasjon for de frivillige og for alle oss i TV-aksjonen. Vi håper selvsagt at det også vil inspirere flere til å gi, sier Fylkesaksjonsleder for TV-aksjonen, Marthe Jansen.

Les mer om årets TV-aksjon her: www.blimed.no

Fra venstre Kavlifondets Inger Elise Iversen og Marthe Jansen fra TV-aksjonen i Hordaland.