14. mai 2018

Utdannelse for barn i Kambodsja

Med støtte fra Kavlifondet skal Tiny Toones gi utdannelse til noen av Kambodsjas mest vanskeligstilte barn.

Av Jaime Gill/Tiny Toones
Foto: Ken Opprann

Den ettårige støtten på 150.000 kroner skal gå til drift av Tiny Toones’ utdanningssenter og transporttjenester. Slik vil den bidra til å sikre et trygt og godt læremiljø, og gi barna trygg transport fra noen av Phnom Penhs mest belastede slumområder.

– Vi blir alltid overrasket når mennesker eller organisasjoner langt unna vårt eget dagligliv verdsetter arbeidet vårt og ønsker å støtte oss, sier Tuy «Kay Kay» Sobil, grunnlegger av Tiny Toones.

– Det som gjør dette stipendet så viktig for oss er at det gir Tiny Toones et sterkere fundament. Uten senteret eller transporttjenestene våre kan vi ikke gjøre noen ting. Når det grunnleggende er på plass, er det mulig å utrette mye. Nå kan det lille teamet vårt bruke energien på å forbedre barnas utdannelse, og gi dem en bedre mulighet til å slippe unna fattigdommen som de og familiene deres er fanget i, sier han.

Støtten fra Kavlifondet kommer samme år som Tiny Toones feirer sitt ti-års jubileum. Den lille organisasjonen gir barn med en vanskeligstilt bakgrunn et sted hvor de kan være trygge, kreative, og i tillegg få en utdannelse.

Å ha et senter har vært helt avgjørende for Tiny Toones’ suksess, men de har vært vanskelig å samle inn penger via tradisjonelle kanaler.

– Infrastruktur er ikke alltid spennende for individuelle givere, selv om det er helt avgjørende for bistandsorganisasjoner. Det er derfor er støtten fra Kavlifondet vil ha så stor innvirkning på arbeidet vårt. Vi trenger lenger ikke bruke masse krefter på å skaffe penger, og kan heller bruke energien vår på kjernevirksomhetene våre og pedagogisk arbeid, sier Sobil.


Tuy “Kay Kay” Sobil, grunnlegger av Tiny Toones.

En liten andel av stipendet vil også bli investert i Tiny Toones’ innsamlingsarbeid, noe som i fremtiden vil sikre større økonomisk bærekraft.

Tuy Sobil og teamet ser nå frem til å jobbe med utvikling av Tiny Toones med fokus på kvalitet og bærekraft.

– Vi er en veldig liten bistandsorganisasjon med et veldig lite budsjett sammenlignet med andre, men det er ikke noe som er smått med ambisjonene våre eller resultatene, tilføyer Sobil.

Dette innebærer at Kavlifondets investering vil ha stor betydning for oss som organisasjon, for våre ansatte og ikke minst for alle barna som vil bli hjulpet gjennom prosjektene våre.