29. mars 2019

Kavlifondet støtter appen som gjør det lettere å hjelpe andre!

Den sosiale entreprenøren Goodify får støtte av Kavlifondet til å videreutvikle sin «godhets-app» som gjør det lettere å både motta og gi hjelp. - Vårt mål er å skape en global plattform for gode gjerninger, sier grunnlegger og daglig leder, Kristian David Elgen.

Tekst: Hanne Eide Andersen
Foto: Goodify

De fleste av oss syns det er viktig og givende å gjøre noe godt for andre. Utfordringen er gjerne å finne tid, anledning og ikke minst, den praktiske løsningen som gjør det mulig å nå ut til de som kan ha behov for den hjelpen vi kan tilby.

Goodify-appen gjør det lettere å både gi og motta hjelp. På en enkel og effektiv måte kobler den mennesker som trenger hjelp og mennesker som ønsker å bidra.

Med midler fra Kavlifondet skal Goodify nå videreutvikle appen og rekruttere to medarbeidere som vil kunne bidra til videreutvikling og ytterligere spredning av den.

– Vårt mål er å skape en global plattform for gode gjerninger, helt enkelt fordi verden trenger mer godhet. Det er helt avgjørende for Goodify at Kavlifondet har valgt å backe oss og vi er svært takknemlig for at de velger å tro på oss og reisen vi har lagt ut på, sier Kristian David Elgen, Goodifys grunnlegger og daglig leder.

Vil du jobbe for Goodify? Se stillingsannonse her!

– Dette er et nyskapende initiativ som Kavlifondet ser frem til å bidra til å utvikle, sier Inger Elise Iversen, daglig leder i Kavlifondet.

 Kristian David Elgen, grunnlegger og daglig leder av Goodify. 

Hjelpegruppe på Facebook

På kort tid, med få ressurser, har Kristian David Elgen og hans frivillige medhjelpere utviklet en førsteversjon av Goodify-appen.

– Erfaringene så langt er at mange spør om hjelp, og enda flere ønsker å bidra når det bare blir enkelt og uforpliktende. Vi har mange, mange eksempler på at Goodify allerede betyr en forskjell for mennesker. Det er nesten litt rørende, sier Kristian David Elgen.

Piloten er godt testet gjennom Goodify Hjelpegruppen, en Facebook-gruppe som på kort tid har vokst til om lag 30.000 medlemmer. Målet er å få mobilisert 100.000 aktive norske hjelpere.

Siden august 2018 har Goodify-appen blitt lastet ned over 5000 ganger. Mer enn 2500 familier og mennesker har fått hjelp og hjelpere har bidratt til sammen 10.000 ganger. Brukerne har hittil vært privatpersoner, institusjoner og ulike hjelpeorganisasjoner.

I appen ser du enkelt behovene som finnes der du er. Om det passer, takker du ja til å bidra med en god gjerning – uten noe mer forpliktelse. Betaling får du i form av takknemlighet!

Ideelt selskap

Selskapet er organisert som et ideelt selskap. Grunnlegger Kristian David Elgen har selv lagt ned stor egeninnsats og egne sparepenger for å vise at Goodify kan bli bærekraftig. Med seg har han også hatt ti dyktige, frivillige medarbeidere.

– Nå ser vi frem til å få på plass de to ressursene som skal ansettes med støtten vi er tildelt fra Kavlifondet, sier han.

Kavlifondet: – Nært og relevant

– Effektiv, sosial teknologi kan utløse store verdier og muligheter i samfunnsnyttige prosjekter, sier Inger Elise Iversen i Kavlifondet. Hun fremhever at Goodify-appen tar for seg et område som er nært og relevant for mange.

– De fleste kan relatere seg til behov for hjelp innimellom, eller ønsket om å stille opp for noen andre uten å forplikte seg gjennom den tradisjonelle etablerte frivilligheten, sier hun.

– Samtidig er dette et område hvor det i liten grad har vært innovasjon. Ved å ta i bruk ny teknologi kan man med mindre ressurser få utrettet mer, og jeg tror at i mange tilfeller kan kvaliteten og sikkerheten bli minst like god og gjerne bedre enn med mer tradisjonelle løsninger, mener Inger Elise Iversen.

Kavlifondet vil bidra til å bygge gode suksesshistorier som kan inspirere nye prosjekter innen sosial teknologi.
– Gode eksempler smitter, og når vi bidrar til vekst for Goodify vil vi kunne inspirere mange nye teknologi for gode formål-initiativ som kan vokse fram, sier Iversen.