20. mars 2019

Matlagingskurs for barn og unge: Mat, mestring og bærekraft

Kavlifondet viderefører støtten til åpne helgekurs for barn og unge med Smaksverkstedet i Bergen. Kreativ opplæring i sunn, næringsrik og bærekraftig mat står på menyen.

I 2018 støttet Kavlifondet gjennomføringen av fem åpne og bydekkende kurs med Smaksverkstedet i samarbeid med Q-Meieriene og Barn i Byen. Kursene var svært vellykket, med stor interesse og til glede for mange barn. Nå er det klart at Kavlifondet ønsker å videreføre tilbudet med flere kurs i 2019.

Bydekkende kurs med Smaksverkstedet er et samarbeid med kulturmagasinet Barn i Byen og Q-Meieriene. Smaksverkstedet planlegger og gjennomfører kurs i lokalene til Barn i Byen sentralt på bryggen i Bergen. Q-Meieriene, som er heleid av Kavlifondet, bidrar i gjennomføring av kurs og med produkter fra deres sortiment.

Målet med kursene er å gi barn og unge en attraktiv og positiv helgeaktivitet hvor de kan lære om næringsrik og bærekraftig mat på en gøy måte.

I løpet av året skal det gjennomføres totalt ni kurs. Det vil være frokostverksted med matpakkekurs, middagsverksted, dyrkeverksted, høsteverksted og juleverksted. Noen kurs blir satt opp flere ganger, slik at flere barn får muligheten til å delta.

På alle kursene er kreativitet i matlagingen viktig, og det legges til rette for utforsking av råvarer og spennende smaksopplevelser.

Bli med på kurs med Smaksverkstedet- det er tid for å leke med maten!


God stemning på frokostverksted med Smaksverkstedet i 2018, som også ble gjennomført med støtte fra Kavlifondet.


Smaksverkstedet vil formidle et folkelig syn på helse, og gi barn og unge et sunt forhold til mat.


Målet med kursene er å skape interesse for næringsrik mat gjennom kunnskap, kreativitet og mestring. Slik fremmes gode og bærekraftige matvalg.

Oversikt over kommende kursdatoer:

11.mai: Dyrk din egen mat
25.mai: Frokostverksted
15.juni: Matpakkekurs
6. juli: Barnas middagsverksted
3. august: Høst din egen mat
14.september: Frokostverksted
19.oktober: Matpakkeverksted
16. november: Barnas middagsverksted
7. desember: Juleverksted


Kreative, morsomme aktiviteter skal inspirere til både interesse for mat og matglede hos Smaksverkstedet.

BAKGRUNN

Smaksverkstedet er et folkehelsetiltak som er driftes av Folkelig, en sosial entreprenør som utvikler kunnskapsbaserte verktøy og prosjekter for lokalt folkehelsearbeid.

Folkelig har som mål å redusere sosial ulikhet i helse ved å skape sosiale møteplasser i lokalsamfunnet, og gjør helsefremmende lavterskelaktiviteter tilgjengelig for folk der de bor.

Smaksverkstedet ledes av Kathrine Marthinsen, Ann Helen Lien og Cathrine H Birkelid i Bergen.

Med seg har de en gruppe matglade instruktører med bakgrunn som blant annet folkehelsearbeidere, kokker, ernæringsfysiologer og lærere.

Alle brenner for å skape matglede og gode opplevelser med mat og smak.

Les mer på Smaksverkstedets hjemmeside.

Alle foto: Hedvig Idås