21. juli 2019

Sommerdugnad for 35 nye filmer til livserfaringsbiblioteket

The Human Aspect skal produsere nye 35 filmer til sitt livsefaringsbibliotek med støtte fra Kavlifondet. Produksjonen skjer gjennom en storstilt, intensiv sommerdugnad.

Kavlifondet har tidligere støttet The Human Aspect med midler til produksjonen av ti filmer innen psykisk helse rettet mot ungdom.

Les mer: Støtter produksjonen av ti filmer om psykisk helse

Les mer: Seerrekorder for filmene i livserfaringsbiblioteket

– Med denne første støtten fikk vi testet hva teamet kan få til når vi har muligheten til å engasjere dem på fulltid, og jobbe samlet på kontoret. Det øker effektiviteten, og de siste månedene har teamet både vokst og blitt enda flinkere, sier daglig leder og grunnlegger, Jimmy Westerheim.

Fra lanseringen av de ti første filmene på Mesh i begynnelsen av juni i år. Foto: Matias Hagen

Frivillig arbeid

The Human Aspect driver sin virksomhet hovedsakelig ved hjelp av frivillig innsats. Filmene produseres av et stort team med kompetente medarbeidere som sikrer høy kvalitet på produksjonene.

Les mer: The Human Aspects hjemmeside

For å ferdigstille et intervju kreves organisering, klipping, fargeredigering, lydmixing, oversettelse og underteksting, klargjøring og publisering i hjemmesiden og i sosiale medier.

Et eget team som jobber med spredning i sosiale medier via egne grupper, og til organisasjonspartnere som vil involvere fra en til fire personer for å bidra til at intervjuet spres og når ut til så mange som mulig.

Teamet har ulike bakgrunner og kompetanser, og jobber eller studerer til daglig. Nå bruker de sommerferien sin for å lage flere filmer for The Human Aspect. Foto: Matias Hagen

Sommerdugnad på fulltid

Som regel gjør teamet alt dette arbeidet frivillig ved siden av andre jobber og studier.
– Da store deler av teamet vårt er studenter, har vi i sommer muligheten til å skape flere filmer noensinne, sier Westerheim.

Nå får de mulighet til å jobbe intensivt på fulltid. Med støtten fra Kavlifondet vil alle i teamet få en liten kompensasjon for arbeidet.
– Det er ikke snakk om store beløp, men det hjelper på for de unge understreker Jimmy Westerheim, som selv jobber fulltid uten lønn.

– Mye av arbeidet vil allikevel utføres på frivillig basis, men nå kan de  som jobber mest droppe andre sommerjobber og jobbe fullt for oss.

The Human Aspect får leie lokaler hos Mesh i Oslo til redusert pris. Foto: Matias Hagen

35 filmer

Det er hektisk aktivitet på kontoret som de får leie til redusert pris hos Mesh i Oslo. Av de 360 intervjuene de har gjennomført, er 165 ferdigstilt og publisert så langt. 100 til er underveis i produksjonsfasen med redigering, teksting og godkjenning. Med støtten på 250.000 kroner fra Kavlifondet skal nye 35 intervjuer ferdigstilles i løpet av sommeren.

– Å ha alle tilstede samtidig her på dagtid, vil både øke effektiviteten og antall timer hver person i teamet kan dedikere til arbeidet, sier Westerheim.

Med mulighet til å operere på full maskin i juli og august måned, vil teamet kunne produsere ytterligere 35 filmer i Generasjon Z-serien, og publisere dem fortløpende i livserfaringsbiblioteket utover sommeren og høsten.

– Hovedmålet er å publisere så mange filmer fra intervjumaterialet som vi allerede har, slik at de kan nå alle de der ute som trenger det, sier Jimmy Westerheim.

Ann Cecilie arbeider i oversetterteamet. Foto: Matias Hagen

 

 Morten er filmfotograf for The Human Aspect. Foto: Matias Hagen

Monica er også med i oversetterteamet. Foto: The Human Aspect

Medina er med i relasjonsteamet, som arbeider med å spre filmene. Foto: Matias Hagen