2. juli 2020

Fortsetter å spre gode gjerninger med Goodify-appen

Kavlifondet viderefører støtten til utvikling av Goodify-appen. Goodify-gründer Kristian David Elgen håper at vårens bølge av hverdagsgodhet fortsetter, selv om koronatiltakene reduseres.

– Med avgjørende støtte fra Kavlifondet skal vi videreutvikle og spre Goodify-appen slik at vi kan bety en forskjell for enda flere mennesker, sier gründer og daglig leder i Goodify, Kristian David Elgen.

Internasjonal spredning og næringslivet

Støtten innebærer en videreføring av eksisterende avtale med 1,6 millioner kroner i støtte for 2020.

Midlene skal gå til utvikling av Goodify-appen for å gjøre den enda mer effektiv for den som skal hjelpe eller be om hjelp. Støtten skal også bidra til å starte arbeidet med å spre den utenfor Norge, og med å få næringslivet til å ta den i bruk.

– Vi er svært takknemlige for at Kavlifondet, som lenge har vært vår viktigste partner, fortsetter å heie på Goodify og hverdagsgodhet. Med støtten skal vi videreutvikle og spre Goodify-appen slik at vi kan få bety en forskjell for enda flere mennesker, sier Elgen.

Samfunnsoppdrag: Mer hverdagsgodhet

– Vårt samfunnsoppdrag er å gjøre det lettere å spørre om hjelp, og lettere å gjøre gode gode gjerninger for andre. Jeg er overbevist om at godhet påvirker oss og er viktig. Det er mange rørende tilbakemeldinger fra brukere som forteller oss dette, fortsetter han.

Følg Goodify på Facebook!

– Sammen med Kavlifondet betyr vi allerede en forskjell, og vi har bare så vidt begynt. At Kavlifondet heier på oss gir masse energi til å stå på videre. Drømmen vår er fortsatt å skape en global bevegelse for hverdagsgodhet.

8000 nye brukere

Siden koronakrisen inntok Norge har Goodify-appen passert 8 000 nye brukere. Antall gode gjerninger registrert i den har økt betydelig.

– Det skyldes nok både økt behov for hjelp som følge av krisen, og at vi har blitt mer kjent. Vi har hatt et høyt aktivitetsnivå i hele vår, sier Elgen.

Under koronakrisen har godhetsappen fått over 8000 nye brukere over hele landet. Foto: Goodify

Håper folk fortsetter å hjelpe

Da smitteverntiltakene var på sitt strengeste, ble det nærmest en folkesport å hjelpe hverandre med stort og smått i Norge. Nå håper Elgen og Goodify at hjelpsomheten ikke tar slutt, selv om samfunnet nå gradvis åpnes og mange blir mindre avhengige av andre.

– Vi håper at det brede engasjementet opprettholdes, sier han.

– Vi håper Norge stiller opp ikke bare i krisetider. For mange av våre medmennesker er behovet for hjelp like stort året rundt. Denne våren har virkelig har lært oss verdien av et samfunn der vi støtter hverandre.

Russen innførte «Goodify-knuta» og sørget for at beboerne på St.Johanneshjemmet i Bergen kunne nyte utsikten gjennom rene vinduer mens det fortsatt var besøksforbud. Foto: Ørjan Deisz

Nye filmer

Med støtte fra Kavlifondet, har Goodify og Goodifys probono-partner HK Gambit Hill + Knowlton Strategies produsert flere nye filmer som skal bidra til å spre appen enda mer.

Se den fine filmen på Goodifys Facebookside!

Kristian David Elgen er gründeren som sa opp finansjobben for å følge drømmen om å skape en global bølge av gode gjerninger.

Hør ham fortelle om hva som motiverer ham her

Toppfoto: Prosjektleder i Kavlifondet for Tech, håp & kjærlighet, Christina Sundli-Härdig, kommunikasjonsansvarlig Hanne Eide Andersen, daglig leder Inger Elise Iversen og Kristian David Elgen. Bildet ble tatt i fjor høst.