22. juni 2021

Skal spre kunnskap om resirkulering av smøreosttuben!

Visste du at smøreosttuben fra Kavli kan resirkuleres og bli til en sykkel? Nå skal Kavli, Forskerfabrikken og Dag Otto Lauritzen få flere til å levere smøreosttuben til gjenvinning!

Kavlifondet har tildelt 300 000 kroner til Aksjon Gjenvinning, som er et samarbeid mellom Forskerfabrikken, Norsk Hydro, Norsk Metallgjenvinning og Kavli.

Les mer: Skal lære skolebarn om resirkulering av smøreosttuben

Fra smøreosttube til sykkel

I november skal Aksjon Gjenvinning gjennomføre en nasjonal aksjon og lære elever fra 5. til 7. trinn om resirkulering og gjenbruk av aluminiumsemballasje.

Skoleelevene skal blant annet få lære om hvordan Kavli smøreostetuber kan resirkuleres og gjenoppstå som nye, nyttige ting – som for eksempel en sykkel.

– Rundt 1000 smøreostuber kan bli til en splitter ny sykkel, forteller administrerende direktør i Kavli, Kristine Aasheim.

DELER MED GLEDE: Kristine Aasheim (t. v.) sammen med daglig leder i Kavlifondet, Inger Elise Iversen, fotografert i forbindelse med et annet samarbeid i 2020. Foto: Kavli Norge

Programleder og tidligere sykkelproff, Dag Otto Lauritzen har også blitt med på laget. Som forberedelser til aksjonen har Lauritzen, Kavli og Forskerfabrikken besøkt det store gjenvinningsanlegget Sirkel i Fredrikstad, og møtt en barnefamilie som er spesielt opptatt av kildesortering.

Se video: Nå trenger Dag Otto din hjelp

– Besøkene blir utgangspunkt for flere spennende aktiviteter for skolebarna. Det er bare å følge med på hjemmesidene til Kavli, Aksjon Gjenvinning og i sosiale medier til høsten. Sammen skal vi engasjere barn og unge til å gjøre en viktig innsats for miljøet, sier Aasheim.

– Dette er fjerde året vi arrangerer aksjonen, og det er gøy å få inn nye samarbeidspartnere som vil spre det viktige budskapet om resirkulering av aluminium. Støtten fra Kavlifondet betyr mye for å kunne nå ut til enda flere klasser, og Kavli er en dyktig samarbeidspartner med gode idéer for hvordan vi kan engasjere flere, sier Anne Eriksen i Forskerfabrikken.

KAN BLI TIL SYKKEL: Dag Otto Lauritzen ble overrasket da han fikk vite at Kavlis smøreosttube kan resirkuleres som sykkel, og er nå med og sprer det gode budskapet. Foto: Kavli Norge

Ansvarlig forbruk og produksjon

Kavlifondet har utpekt FNs bærekraftsmål 12 som et av målene stiftelsen skal prioritere i sine tildelinger i årene fremover.

– Som en stor aktør i matvarebransjen er det spesielt relevant for Kavlifondet å støtte gode tiltak for ansvarlig forbruk og produksjon, sier leder for strategi og utvikling i Kavlifondet, Rune Mørland.

– Vi gleder oss til å følge med på Aksjon Gjenvinning i året som kommer, og håper aksjonen bidrar til at mange flere smøreostuber blir gjenvunnet, sier Mørland.

GOD STEMNING: Dag Otto Lauritzen og Rune Mørland på opptak til den nye kampanjen. Foto: Kavli Norge