8. april 2024

Hvem skal få 100 000 kroner i støtte? Send inn ditt forslag til Q-Meieriene!

I “Min Qudos” ber Q-Meieriene hele Norge om tips til gode kandidater for tildeling av midler fra Kavlifondet.

Vil du gi din Qudos til noen? Gå inn på Min Qudos hos Q-Meieriene her!

Q-Meieriene er kjent for å involvere forbrukerne sine i arbeidet med produktinnovasjon. Nå vil de også ha forbrukernes ideer til ideelle organisasjoner som skal få tildelt midler til sitt arbeid.

– Som et forbrukerdrevet meieri vil vi la folk gi sine forslag til hvem som fortjener støtte, forteller Q-sjef Kristine Aasheim.

– Vi håper at mange vil engasjere seg ved å gi en «Qudos» til en organisasjon du velger selv, eller til noen som er foreslått av andre. På denne måten ønsker vi å skape engasjement og oppmerksomhet rundt alle dem som hjelper andre, fortsetter Aasheim.

God mental helse og bedre løsninger for klima og miljø

På Q-Meierienes nettsider kan alle frem til søndag 5. mai nominere organisasjoner som bidrar innenfor Kavlifondets to prioriterte områder:

  • God psykisk helse hos barn og unge, med vekt på forebyggende tiltak, livsmestring og utdanning
  • Bedre løsninger for klima og miljø

– Dette er områder som er viktige for mange, og hvor vi også har et ansvar som matprodusent. Ved å støtte ideelt arbeid kan vi sammen utgjøre en stor forskjell i menneskers liv, sier Aasheim, kanskje bedre kjent som Q-Sjefen.

Hele overskuddet gis til gode formål

Ikke alle kjenner til at Q-Meieriene, i likhet med Kavli, er eid av Kavlifondet. Dermed går hele overskuddet fra Q alltid til Kavlifondet, som deler det ut til gode formål.

Siden Kavlifondet ble stiftet i 1962, har stiftelsen kunnet dele ut totalt 1,3 millarder kroner til gode formål i Norge og utlandet.

– Det betyr at når du velger Q i meierihyllen, så støtter du også en god sak. Vi kaller det melk med mening, sier Q-sjefen.

– Kavlifondet er stolt av å eie Q-Meieriene som hele tiden går nye, innovative veier for å skape mest mulig verdier til gode formål sammen med forbrukerne sine. Vi vet at Q-fansen er gode på å engasjere seg, og gleder oss til å se hvilke gode formål de vil gi sin Qudos til, sier daglig leder i Kavlifondet, Ingrid Paasche.

PÅ BESØK: F.v. Q-Sjefen Kristine Aasheim og daglig leder i Kavlifondet, Ingrid Paasche, under sistnevntes besøk på Q-Meierienes innovasjonshus på Jæren høsten 2023. Foto: Q-Meieriene

I mai og juni vil de nominerte vurderes og Kavlifondet vil plukke ut verdige kandidater som hver vil tildeles 100 000 kroner. Overrekkelse av midlene vil skje i slutten av juni.

– Vi gleder oss til å motta mange gode tips, og vil invitere de som tipser til å bli med på overrekkelse av gavesjekk og feiring dersom deres formål blir valgt ut, avslutter Aasheim.

BAKGRUNN: Dette er MinQudos

Ved å gi Qudos kan du nominere en organisasjon du mener fortjener ekstra støtte.

Tildeling av midler vil gjøres til organisasjoner som bidrar innen ett eller begge disse områdene:
• Barn og unges psykiske helse, med vekt på forebyggende tiltak, livsmestring og utdanning.
• Bedre løsninger for klima og miljø, med vekt på ansvarlig forbruk og produksjon.

Mottaker av tildeling må være registrert i enhetsregisteret.

Hvem kan IKKE få støtte?
Det gis ikke støtte til kommersielle aksjeselskap, enkeltmannsforetak eller generell drift av idrettslag.

Les mer om MinQudos og gi din Qudos på qmeieriene.no!