12. juni 2013

Støtte til barn og unge i Bergen

Kavlifondet har i flere år bidratt til Frelsesarmeens arbeid for barn og unge i Bergen. Støtten er øremerket Solheimsviken menighets tiltak som gir barn fra vanskeligstilte familier et tilbud i ferier og på fritiden. 

Målet med prosjektet er å gi hjelpe barna og deres familier til et liv uten rus og kriminalitet. Frelsesarmeen samarbeider med Bergen kommune, politiet og skolene om ulike aktiviteter, som speider, middager, turer og leirsamlinger.  I høytidene arrangerer den multikulturelle menigheten fester hvor det serveres mat fra ulike deler av verden. «Aktiv ferie» er et tilbud for barn mellom 5 og 13 år, som gis et ferietilbud i høst- og vinterferien, som for eksempel skøytegåing, bowling og turer til spennende steder som en strutsefarm, lekeland, eller vitenskapssenteret.

Ungt initiativ

Det var en gruppe ungdommer i Frelsearmeen i Bergen sentrum som tok initiativ til å etablere en menighet i Solheimsviken, som er en Bergens-bydel med mye kriminalitet og sosial nød. Menighetens sosiale arbeid har blitt lagt merke til, og politiet melder om redusert kriminalitet etter at Frelsesarmeen kom til bydelen.

SONY DSC