8. juli 2013

Klassiske perler til de eldre under Risør kammermusikkfest

Risør kammermusikkfest inviterte for 23. gang til festival siste uken i juni. I samarbeid med Kavlifondet arrangeres det konserter spesielt tilrettelagt for eldre og uføre i Risør. 

Risør kammermusikkfest 2011Med temaet BLÅ ble det arrangert nærmere 35 arrangementer gjennom seks dager i Risør. Festivalen er en av verdens mest anerkjente festivaler i sitt slag, og årets festival hadde gjester fra hele verden.  Leif Ove Andsnes, som har vært kunstnerisk leder for festivalen helt frem til 2011, var for første gang ikke med under dagene i Risør, men det la heldigvis ingen demper på verken det kunstneriske innholdet eller publikumstilstrømningen.

I tillegg til de ordinære konsertene arrangerer festivalen i samarbeid med Kavlifondet konserter spesielt tilrettelagt for eldre og uføre i Risør.  Mandag før festivalstart var festivalmusikere på besøk på Frydenborghjemmet hvor de spilte for en stor gruppe av stedets beboere.  På festivalens siste dag ble alle eldre i Risør for andre år på rad invitert til Meloditimen,  en konsert der musikerne serverer klassiske perler, på samme måte som NRKs tidligere Meloditime. Og som seg hør og bør åpnet og sluttet konserten her med programmets kjenningsmelodi, Melodi i F, av Rubinstein.

Det var ingen tvil om at programmet falt i god smak hos publikum. Responsen var overveldende, og flere «reserverte» med en gang plass til neste års konsert. Konserten var også populær blant festivalens øvrige publikum.