24. juni 2019

Stående applaus, tårer og latter for Kulturhjerte

Det ble både stående applaus, latter og tårer i salen da Kulturhjerte spilte THIS IS ME for fulle hus på Lillehammer.

Premieren var fredag 14. juni. Samtlige fire forestillinger i Kulturhuset Banken på Lillehammer var fullsatte.
– Det gir 800 publikummere totalt, sier en stolt og rørt daglig leder, Vivian Haverstadløkken.

Et trettitalls barn og unge var i sving på scenen, etter å ha jobbet siden i fjor høst for å skape og sette opp forestillingen.
– Barna og ungdommene på scenen imponerte mange, kanskje til og med seg selv, med det de leverte. De jobbet som profesjonelle utøvere og gav alt, til og med siste forestilling, sier Vivian Haverstadløkken.

Les mer: Klare for premiere

Strålende tilbakemeldinger har strømmet inn fra flere kanter, også fra lokalavisa GD:

«Men det er noe mer som gjør at sangene lyder så vakkert og dansenumrene så sjarmerende fylt av danseglede: Det er den stoltheten som lyser av dem som får stå på en scene og vise fram hva de har med seg hjemmefra, fra foreldrenes kultur. Det er nettopp her de sier: This is me. Dette har jeg med meg. Se meg!», skriver avisens journalist i sin anmeldelse.

«Som ordførerkandidat til høstens valg møter jeg mange mennesker og blir invitert til mange arrangement. I dag varmet et møte ekstra, ekstra godt. Det var forestillingen til Kulturhjertet❤️ Ungdommer som viser veg til identitet, raushet og inkludering. Jeg ble rørt, glad og begeistret. TAKK!», skriver Ingunn Trosholmen, ordførerkandidat for Ap, på sin facebookside.

Ingvild Kopperud er fra Lillehammer, og hadde også en stor opplevelse på THIS IS ME.

«Jeg har tørket tårer fire-fem ganger, og likevel så kom jeg ut av den salen så veldig mye gladere. Tusen tusen takk, til alle på, bak og foran scenen for et eventyr jeg ikke vil glemme!», skriver hun i en facebookpost.

– Vi har også fått flere gode tilbakemeldinger fra foreldrene til deltagerne. Når de sier at barna deres vokser på dette og blir både tryggere og gladere, er mye av målet vårt oppnådd, forteller Vivian Haverstadløkken rørt.
– Så dette er en emosjonelt krevende uke på mange måter!

Les mer: Om Kulturhjerte