21. februar 2020

Podkastsuksess for Goodify – 1000 nye nedlastninger av godhetsappen

Goodify jubler over den raske økningen i nedlastninger av appen som sprer gode gjerninger. Økningen følger i kjølvannet av episoden om Goodify i Kavlifondets podkast Tech, håp & kjærlighet.

Tekst: Hanne Eide Andersen

– Goodify har fått utrolig mye positiv oppmerksomhet etter at vår episode av Tech, håp & kjærlighet ble sluppet, forteller grunnlegger og daglig leder av Goodify, Kristian David Elgen.

Etter at episoden ble lansert torsdag forrige uke har nesten 1 000 mennesker lastet ned Goodify-appen. Det er langt flere enn vanlig.

Klikk for å laste ned Goodify-appen her! 

– Dette er en episode som åpenbart har gjort inntrykk på mange, sier prosjektleder for Tech, håp & kjærlighet, Christina Sundli-Härdig. Hun viser til flere årsaker til at den treffer på en måte som utløser handlekraft hos lytteren.

– Kenneth Arnesen som forteller åpent om hvordan han klarte å trosse sosial angst og våget å be om hjelp i appen gjør helt klart inntrykk. Hans historie viser både behovet for en slik løsning og at det funker, sier hun.

– Det fins mange som trenger hjelp og det fins mange engasjerte mennesker som har lyst til å hjelpe. Goodify-appen senker tersklene for begge deler. Slik kan teknologien føre mennesker sammen og skape gode møter og relasjoner utenfor den digitale virkeligheten, konkluderer hun.

I tillegg tror Sundli-Härdig at interessante intervjuer med fagpersoner er en styrke for podkasten generelt. I episoden om Goodify snakker psykolog Elisabeth Hermstad Reinertsen om hvorfor vi er biologisk laget for å hjelpe hverandre, mens ekspert på teknologi og digitalisering, Eirik Norman Hansen beviser hvorfor han med rette kan kalles en ekte teknologioptimist.

– Til sammen leverer de et budskap som gjør at du får lyst til å henge på. Teknologien kan gjøre det lettere å bekjempe alvorlige samfunnsproblemer som ensomhet og fattigdom, men vi mennesker må ta det i bruk for at det skal fungere, sier Sundli-Härdig.

– Vårt mål er at alle skal ha godhets-appen i lommen, så dette er helt fantastisk og et godt steg i riktig retning, sier Kristian David Elgen.

– Vi klarer ikke å skape en stor bevegelse for hverdagsgodhet alene og derfor er det helt avgjørende at gode partnere som Kavlifondet hjelper oss å løfte frem behovet for flere gode gjerninger i samfunnet vårt, sammen med hvor enkelt den enkelte av oss kan bidra gjennom Goodify.

Har du fortsatt ikke hørt podkastepisoden med Goodify? Lytt her:

Spotify
Apple Podcasts
Soundcloud

…eller der du hører podkast!

Les mer: Vil skape en global plattform for gode gjerninger

Toppfoto: Christina Sundli-Härdig, kommunikasjonsansvarlig i Kavlifondet, Hanne Eide Andersen, Kavlifondets daglig leder Inger Elise Iversen og Kristian David Elgen. Bildet er tatt i sommer i forbindelse med planlegging av podkastepisoden.