6. juli 2020

Mer støtte til The Key og ungdom i England

Kavlifondet viderefører støtten til The Key og deres arbeid for ungdom i vanskeligstilte områder i det nordøstlige England.

– Vi er så glade for at Kavlifondet nok en gang velger å støtte den jobben vi gjør. Takket være dere vil The Key ha muligheten til å hjelpe nesten 450 unge mennesker i utfordrende situasjoner i Nordøst-England til å tro på seg selv og oppnå sitt fulle potensiale, sier administrerende direktør i The Key, Hannah Underwood.

The Keys unike rammeverk gir veiledning og støtte, slik at ungdommene får utvikle ferdigheter, selvtillit og selvstendighet gjennom å drive frem egne prosjekter.

Hannah Underwood, Administrerende direktør i The Key. Foto: The Key.

Støtten på 500 000 kroner for de tre neste årene følger en støtteperiode fra 2017-2019 hvor Kavlifondet totalt har tildelt The Key 1,5 millioner kroner.

The Key Framework er et utviklingsprogram ledet av ungdommer. Her kommer de sammen for å drømme, planlegge og levere sine egne prosjekter med hjelp fra trente moderatorer. Gjennom programmet tilegner de seg tolv nøkkelferdigheter. Temaene for prosjektene deres varierer fra sport, fritid og kunst, til større bedrifter, samfunn og klima.

Pakora Party

Tre søsken med flyktningbakgrunn står bak en av de mest suksessfulle The Key-prosjektene, “The Pakora Party”. Samtidig som de gjorde seg kjente med sitt nye lokalsamfunn, bestemte de tre søsknene seg for å skape et prosjekt som kunne hjelpe unge kvinner i lignende situasjoner som dem selv gjennom å feire og dele deres kultur med andre.

Med en lidenskap for matlaging utviklet de en idé for prosjektet. De satte opp budsjett og plan for å starte sin egen bedrift ved å selge hjemmelaget pakora. De ønsket også å levere maten hjem til dem som ikke hadde mulighet til å hente selv.

Søsknene forhandlet med ulike leverandører og kontaktet lokale virksomheter for å selge produktene sine.

–  The Key mente at jeg var i stand til å være selvstendig og at jeg hadde kapasiteten til å gjøre min egen, unike ting og bli suksessfull, forteller Mahnoor, en av de tre søstrene.
Mahnoor tok lederskap for prosjektet. Senere har hun jobbet frivillig med The Key for å hjelpe andre med å utvikle sine prosjekter. Hun ble tildelt prisen “Årets frivillige” på The Key Awards i 2019 og ble senere samme år nominert som “Årets frivillige” ved North East Charity Awards.

Les mer: Hjelper unge å utvikle eget potensial

Mahnoor Monsoor og Hamza Monsoor fra Pakora Party. Foto: Pakora Party.

Overpresterer

Over de siste tre årene har støtten fra Kavlifondet gjort det mulig for 1324 vanskeligstilte og sårbare ungdommer å fullføre egne Key-prosjekter.

Ungdommene har gjennom prosjektarbeidet fått bedret selvtillit og utviklet ferdighetene sine med et gjennomsnitt på 24 prosent. En ekstra, sosial bonus er at hele 5098 andre medborgere i lokalsamfunnene har dratt nytte av prosjektene deres, viser The Keys evalueringer.

– The Key har overprestert på alle sine mål. Vi er så imponerte over hvordan de klarer å gi unge mennesker verktøyene og inspirasjonen de trenger for å tro på seg selv og gjennomføre et bredt spekter av morsomme og interessante prosjekter. Ikke bare er de til nytte for deltakerne selv, men for samfunnet som en helhet. Vi ser frem til å se hva det neste året vil bringe, sier Inger Elise Iversen, daglig leder i Kavlifondet.

Blomstrer i alt de gjør

Siden 1992 har The Key arbeidet med å myndiggjøre unge mennesker ved å tilby dem muligheten til å utvikle et sett med tolv personlige, relasjonsmessige og oppgaveorienterte nøkkelferdigheter. Disse ferdighetene dekker alt fra å lære hvordan jobbe sammen i en gruppe, til beslutningstaking og problemløsning.

Hver individuelle ferdighet er designet for at unge mennesker skal dra nytte av disse gjennom utdanning og videre inn i voksen- og arbeidslivet.

– Enten det er å lære hvordan en håndterer et budsjett, behersker vanskelige situasjoner eller bare det å komme ut av komfortsonen, så gir vi dem erfaringer som er designet for å inspirere dem til å blomstre i hva enn de velger å gjøre, forteller Underwood.

Topp foto: Ungdom på aktiviteter arrangert av The Key. Foto: The Key.