6. juni 2021

Ung Inkludering: Tar verden til Fornebu med Globalcamp i sommer

Ung Inkludering arrangerer gratis Globalcamp på Punkt Fornebu med ungdommer fra hele verden!

Er du en ungdomsskoleelev i Bærum med ledig kalender 2.- 6. august i år? Det er ledige plasser på Ung Inkludering sin Globalcamp på Punkt Yung på Fornebu, en kreativ og fargerik fritidsklubb drevet av Bærum kommune!

Se Klare og Juliette presentere Globalcamp!

Video: Juliette Soublin og Klara Molvik/Ung Inkludering

Skaper trygge møteplasser
Kavlifondet støtter foreningen Ung Inkludering, som arbeider for å skape trygge møteplasser i ungdomsskolene og videregående. Målet er å fremme likeverd og anerkjennelse mellom minoritets- og majoritetsspråklig ungdom, slik at alle kan utvikle seg til å bli selvstendige bidragsytere i samfunnet.

– På Globalcamp følges deltakerne opp av flerspråklige campledere. Vi skal spille volleyball, fotball, skate, seile, lage mat på stranda, re-designe klær, lære hennakunst, game, danse og mye, mye mer, sier daglig leder i Ung Inkludering, Merete Lien Utaker.

– Alle som deltar på camp får tett oppfølging i mindre grupper, slik at alle blir sett, inkludert og verdsatt, understreker hun.

Etter campen skal deltakerne sitte igjen med gode erfaringer som:

  • å få nye venner
  • at de har lært noen ord på andre språk
  • opplevelsen av å mestre nye ting
  • å få gode råd og tips om ting av eldre ungdom på videregående, om for eksempel studieteknikk.

Globalcampen kan ha inntil 80 deltagere. Kavlifondet støtter campen gjennom sin samarbeidsavtale med Ung Inkludering for 2021. I tillegg støttes den av Gjensidigestiftelsen, Bærum kommune/sommerskolen og Kavlifondet.

Ungdomsstyring

Campen arrangeres av Ungdomskomiteen i Ung Inkludering.

– Vi vil at Ung Inkludering skal bli mer ungdomsstyrt, og første skritt på veien har vært å opprette Ungdomskomiteen. Ved å arrangere en slik inkluderingsleir, skaper Ung Inkludering hele 18 sommerjobber, forteller rådgiver og prosjektleder for Globalcampen i Ung Inkludering, Sunniva Roligheten.

Video: Sunniva Roligheten/Ung Inkludering

Du kan melde deg på Globalcampen på www.unginkludering.no helt frem til onsdag 9. juni. Plassene begynner å fylles opp, så ikke nøl om du er interessert!

– Her gjelder prinsippet om første mann og kvinne til mølla, presiserer Roligheten.

Bli kjent med Punkt Fornebu! 

Video: Klara Molvik/Ung Inkludering