21. mars 2017

Fortsetter samarbeidet for barn i Nepal

Kavlifondet og danske Human Practice Foundation fortsetter samarbeidet for å gi flere tusen nepalske barn en bedre skolehverdag.

Foto: Human Practice Foundation

Med midler fra Kavlifondet etablerte Human Practice Foundation ”The Kavli Trust school package”. Nylig ble ny avtale inngått mellom de to organisasjonene for skolepakke nummer tre: På 16 skoler skal det etableres 16 bibliotek, 13 lekeplasser, seks datarom og sju kjemi- og fysikkrom. Lærere skal få tilbud om et videreutdanningsprogram, det skal startes entreprenørskapsinitiativ og det vil investeres i relevant skoleutstyr til natur- og humanistiske fag, til utdanning og til ledelse.

– For under tre år siden etablerte jeg Human Practice Foundation, og jeg har fått oppfylt mer enn jeg hadde håpet på. Vi har nå startet bygging av den 27. skolebygningen og ved hjelp av Kavli Trust school package jobber vi med å forbedre utdanningen på disse skolene. De to første skolepakkene hjalp nesten 2000 barn i Nepal. Med skolepakke nummer tre, som vil implementeres i 2017-2021, vil vi hjelpe 4700 barn til. Jeg er så stolt og så takknemlig for denne fantastiske støtten, sier Pernille Kruse Madsen, grunnlegger av Human Practice Foundation.

Human Practice Foundation følger nøye opp alle aktiviteter i Nepal for å sikre den ønskede positive effekten. Oppmøte og karakterer blir derfor målt. Slik kan organisasjonen gjøre justeringer underveis, om de ser at de ønskede resultatene uteblir.

En egen gruppe med forretningsdrivende dekker administrative kostnader, slik at alle midler som kommer inn til organisasjonen går direkte til skoleprosjektene.