29. september 2017

Veslefrikkprisen 2018

Send inn bidrag til Veslefrikkprisen 2018! Vinnerne får ”En Drømmedag med NRK Kringkastingsorkestret”, og verket sitt fremført på rådhusklokkene i Oslo Rådhus hver dag neste sommer.

Bilde: Lars Opstad/Kulturtanken

Veslefrikkprisen er en årlig nasjonal komposisjonskonkurranse for barn i grunnskolealder. 

Prisen skal motivere til engasjement, utvikling og deltakelse, og skiller seg fra andre musikkonkurranser ved et sterkt faglig fokus på alle deltakernes utvikling.

Vil du delta? Søknadsfristen for Veslefrikkprisen er 7. mars 2018. Les mer her >

Vinnerne av Veslefrikkprisen inviteres til Oslo for å oppleve “En Drømmedag med NRK Kringkastingsorkestret”. Der fremfører de sin egenkomponerte musikk på konsert i samspill med fullt symfoniorkester.

Fra 2018 kan deltagerne benytte seg av Veslefrikks mentorer underveis i prosessen. Alle deltakere får en grundig, faglig tilbakemelding fra en jury som består av komponister.

Byklokkenisten i Oslo Rådhus transkriberer vinnerverket til et ritornell for Rådhusklokkenes sommerprogram. Komposisjonen spilles fra Oslo Rådhus daglig, hele sommeren. Barna inviteres til å besøke klokketårnet og får høre hvordan byklokkenisten anvender komposisjonen som de har laget.

I etterkant av Veslefrikkprisen inviteres det til en fagsamling for alle som har interesse av å delta i erfaringsdeling med lærerne til finalistklassene. Her blir det også god anledning til å få vite mer om hvordan Veslefrikk jobber faglig.