19. januar 2018

Tre nye år med sangglede for barn

Sage Gateshead og Kavlifondet har inngått et nytt samarbeid som skal gi 3000 barn i Nord-England muligheten til å oppdage gleden ved sang de neste tre årene.

Tekst & foto: Sage Gateshead Foundation

Den treårige samarbeidsavtalen løper fra 2018-2020, og vil omfatte prosjektene The Big Sing og The Big Sing for Mini Singers.

Sage Gateshead er et kjent musikkundervisningssenter og konsertarena i Nord-England, hvor også Kavlikonsernet har produksjon av matvarer.

3000 skolebarn

I løpet av prosjektperioden skal over 3000 skolebarn i det nord-østlige England få oppdage gleden ved å synge. Prosjektet skal avsluttes med en konsertserie på Sage Gateshead.

Kavlifondet har siden 2014 jobbet sammen med Sage Gateshead for å fremme kulturtilbud for barn.

– Det er med stor glede at Kavlifondet velger å fortsette partnerskapet med Sage Gateshead. Det har vært inspirerende og oppmuntrende å følge det gode arbeidet og hva de har oppnådd med The Big Sing-prosjektene helt fra begynnelsen av samarbeidet. Vi ser fram til å videreføre arbeidet, og er sikre på at det vil gi erfaringer for livet og bidra til personlig utvikling for alle barna som deltar i prosjektene, sier Inger Elise Iversen, daglig leder i Kavlifondet.

Great Exhibition of the North

Partnerskapet fornyes også på et spennende tidspunkt. I 2018 skal Sage Gateshead arrangere the Great Exhibition of the North, og Big Sing-prosjektene vil være en del av denne utstillingens bredere program. The Big Sing vil i 2018 inneholde nykomponerte sanger som utforsker regional kunst, kultur, design og innovasjon, spesielt for å feire the Great Exhibition of the North.

Kysttema

I inneværende skoleår skal The Big Sing for Mini Singers ha kyst-tema, og inneholde dans iført krabbe-, hai- og havfruekostymer, og synging av både gamle favoritter og nye sanger.

Prosjektet, som har pågått i over ti år, har vokst til å bli et av høydepunktene i løpet av skoleåret.

Over 70 skoler deltar, og skolene kan nå søke om å få være med neste år. I løpet av vår- og sommersemestrene lærer ungdommene i alderen 4-16 år et knippe sanger som de så framfører på en av senterets to scener, sammen med hundrevis av elever fra andre skoler.

Lærevansker og funksjonsnedsettelser

– Vi i Sage Gateshead er veldig glade for at the Big Sing i år igjen støttes av Kavlifondet. I år skal vi være med på the Great Exhibition of the North for å feire hvem vi er, hva som gjør oss spesielle, og hva vi kan bli. Vi gleder oss til å ta imot 3000 barn til The Big Sing-prosjektene, sier Wendy Smith, direktør i avdelingen for kreativ læring ved Sage Gateshead.

Den nye avtalen vil også støtte Sage Gateshead sitt CoMusica-program, som gir barn og ungdom med ulike utfordringer, muligheten til å lage musikk.

Programmet retter seg spesielt mot barn og unge som ikke er i arbeid eller under utdanning, samt de med lærevansker og funksjonsnedsettelser.

Mer om the Big Sing her >