15. mars 2018

Mer støtte til strømming av kultur

Kavlifondet utvider støtten til prosjektet med livestrømming av kulturopplevelser til utvalgte publikum fra Oseana Kunst og Kultursenter. 

Foto: Isabel Watson

Med 250.000 kroner i utvidet støtte vil det bli strømming av flere arrangementer i året som kommer.

– Dette er fantastisk og gir Oseana sin strømmesatsing forutsigbarhet. En slik langsiktighet gir oss også muligheten til å kartlegge og utvide samarbeidet med både institusjonene og artister, slik at publikum får en best mulig opplevelse, sier Ole Tobias Lindeberg.

Ingebjørg Bratland strømmes til sykehus

Lørdag blir konserten med Ingebjørg Bratland og band strømmet fra kultursenteret til beboere ved Luranetunet bo- og rehabiliteringssenter i Os. I tillegg vil pasienter ved barneavdelingen ved Haukeland Sykehus i Bergen og pasienter ved St. Olavs Hospital i Trondheim få strømmet konserten.

– Tidligere har vi strømmet Riksteateret sine forestillinger. Nå utvider vi med mer innhold til samme målgruppe. Teknologien gir oss fantastiske muligheter til å dele kulturopplevelser med flere, sier direktør hos Oseana, Ole Tobias Lindeberg.

Direktesending

Målgruppen er publikumsgrupper som ellers ikke har anledning til å oppleve kulturarrangementer fra salen, som for eksempel pasienter og beboere på sykehus og sykehjem. Konserten overføres som en direktesending. Slik blir det mulig å inkludere seerne i opplevelsen mens den finner sted, nesten som de sitter i salen.

– For eksempel ved å sende en spesiell hilsen fra scenekanten til seerne på et spesielt sykehus, vil de som ser på kunne få en opplevelse av eksklusivitet og av å være til stede på konserten, sier Lindeberg.

Kan lage egne opplegg

Det er flere muligheter for hvordan en mottar sendingen og hva som gjøres ut av det ved hvert enkelt sted. Noen kan ønske å se det med få venner og familie på rommet sitt, mens andre vil sitte sammen med andre på et fellesrom. Dette kan hvert sted lage egne opplegg for.

– Oseana Kunst og Kultursenter er et regionalt kulturhus, og vi har således et ansvar for å gi tilbake til samfunnet rundt oss. Her går samarbeidet med Kavlifondet som hånd i hanske, sier Ole Tobias Lindeberg.

– Sammen med Kavlifondet har vi inngått strømmeavtaler som strekker seg over flere prosjekter, så dette er bare begynnelsen.


Ole Tobias Lindeberg, Oseana