2. juli 2019

Klart for høy FeriePULSE med Norges Musikkorpsforbund

FeriePULSE gjør gode ferieopplevelser og kultur tilgjengelig for barn og unge i tre norske byer. Nå er det snart klart for SommerPULSE i Molde!

Tekst og foto: Hanne Eide Andersen/Kavlifondet

– Dette er et helt fantastisk tilbud, sier Ewa Cichocka.

Døtrene Ekaterina (7) og Bianca (11) har begge deltatt på VinterPULSE, Norges Musikkorpsforbunds gratis vinterferietilbud for barn og unge i Oslo.

Ewa, pappa Jan og døtrene Bianca og Ekaterina på VinterPULSE i Oslo i år. Foreldrene bidrar som frivillige. 

– Både barna og vi elsker det, og vi har også fått med oss flere venner av barna nå i år, sier Ewa. Døtrene spiller henholdsvis fløyte og klarinett i korps og ved Barratt Due musikkskole, og har stor glede av det. Men å møte 60-70 andre barn fra hele Oslo på VinterPULSE, er et helt unikt høydepunkt, ikke minst på grunn av det sosiale.

Døtrene har vært med på VinterPULSE, vinterferieutgaven av tilbudet i Oslo, to ganger. En venninne av barna er også med, og alle har de knyttet nye, gode vennskapsbånd med andre deltagere gjennom uken.

Bianca var også med da PULSE-gjengen spilte på Norges Musikkorpsforbunds jubileumskonsert i Den norske opera i fjor.
– Da kom bestefar fra Polen til Oslo for å se på. Det var en stor opplevelse, sier mamma Ewa. (Saken fortsetter under bildet)

Les mer: FeriePULSE spilte i operaen

 Øvelse før generalprøve på VinterPULSE 2019 i Oslo.

Finale med forestilling

Snart er det klart for SommerPULSE i Molde, nærmere bestemt i uke 31 i sommerferien, fra 29. juli – 2. august.

Les mer: Informasjon og påmelding hos NMF 

Kavlifondet har i flere år støttet FeriePULSE,som er en del av Norges Musikkorpsforbunds inkluderingsarbeid i foreløpig tre byer: Oslo, Molde og Bergen. Tilbudet er for barn både med og uten korpserfaring. Hver ukedag i én uke er det samlinger med musikk, samvær og kreative aktiviteter fra morgen til ettermiddag.

De som ikke kan spille et instrument fra før, får lære av sørafrikanske musikere som Norges Musikkorpsforbund samarbeider med. I tillegg er det innleid koreograf, mens ansatte i Norges Musikkorpsforbund og unge frivillige er miljøarbeidere. Uken kulminerer i en forrykende forestilling for familie og venner.  (Saken fortsetter under bildet)


Tiffany (7), Ekaterina (7) og Oliwia (7) på VinterPULSE 2019. Alle tre vil være med igjen neste år. 

Kultur og inkludering

Kavlifondet støtter flere prosjekter der kultur brukes som verktøy for å fremme inkludering.

– Å gi flere tilgang til å oppleve, skape og utøve kultur har høy prioritet. Kulturaktiviteter er en fin inngang til fellesskap og tilhørighet, i tillegg til personlige gevinster som mestring og personlig utvikling. Det å oppleve noe fint sammen med andre i ferien skal ikke være betinget av foreldrenes økonomi og materielle ressurser, sier Inger Elise Iversen, daglig leder i Kavlifondet.

Kavli Norge, som er eid av Kavlifondet, er også med og bidrar til FeriePULSE, slik at deltagerne kan nyte godt av Kavli- og Q-produkter i matpausene!

 Fornøyde FeriePULSEre i vinterferien 2019 i Oslo.