17. januar 2020

OseanaLive tredobler strømmesendingene sine i 2020 med støtte fra Kavlifondet

Kavlifondet viderefører og øker støtten til OseanaLIVE de neste to årene. Dette gjør at Oseana i 2020 kan overføre hele 16 produksjoner til helseinstitusjoner over hele landet, mot fem i 2019.

Tekst:

– Alle skal med!, sier en stolt direktør, Ole Tobias Lindeberg.

På samme måte som skoleprogram og seniorprogram, handler også strømmeprogrammet om å få mest mulig ut av ressursene.

– Vi ønsker at flest mulig skal få oppleve forestillingene, kunsten og kulturen fordi det gjør samfunnet vårt bedre. Kulturopplevelser er bra for helsen vår, sier Lindeberg.

Det å sende levende bildeoverføringer kan aldri erstatte konsertopplevelsen, men det skal være med å bidra til at det publikummet som ellers ikke har mulighet, likevel kan oppleve forestillingen der de er.

Les mer: Fra Oseana til direkte til over 100 institusjonar

Glimt fra fjorårets konsert med Eva Weel Skram som ble strømmet til over 100 institusjoner landet over. (Skjermdump)

– Oseana Kunst og Kultursenter er et regionalt kulturhus og vi har dermed et ansvar for å gi tilbake til samfunnet rundt oss, sier Lindeberg. Vi er glade for at dagens teknologi gjør det mulig å overføre lyd og bilde direkte via strømming på internett, og er takknemlige for at artistene stiller opp og gir dette i gave til institusjonene.

OseanaLive er et non-profitt prosjekt, og daglig leder i Kavlifondet, Inger Elise Iversen, har mye godt å si om dette som er blitt et viktig tiltak også hos dem.

– Det er med stor entusiasme og glede at Kavlifondet viderefører støtten til OseanaLive. Det er motiverende å følge prosjektets utvikling. Gjennom nyskapende bruk av teknologi gir OseanaLive stadig flere mennesker unike kulturopplevelser som de ellers ikke ville hatt mulighet til, sier Iversen.

Oseana med i ny podcast

23.januar lanserer Kavlifondet sin nye podkast «Tech, Håp og Kjærlighet». Hovedgjestene i podkasten brenner for å gjøre verden til et bedre sted, og har dedikert store deler av liv og arbeidshverdag til dette arbeidet.

– Her er engasjerte gründere og dyktige fagpersoner som gjør verden til et bedre sted, gjennom teknologi, innovasjon og gode ideer, sier Inger Elise Iversen.

– Vi ville gjerne ha med Oseana og direktør Ole Tobias Lindeberg, for å fortelle om OseanaLive prosjektet og utdype sammenhengen mellom kultur og helse.

Ole Tobias Lindeberg på podkastinnspilling i Bergen med programleder Karoline Enoksen. Foto: Hanne Eide Andersen/Kavlifondet

I hver episode introduseres et prosjekt som har fått støtte av Kavlifondet for sitt arbeid innen barn og unges psykiske helse, bekjempelse av ensomhet og utenforskap, og hjelp til vanskeligstilte. Oseanas strømmeprosjekt er et slikt prosjekt, som gir kulturmuligheter til mennesker på institusjoner som de ellers ikke ville hatt.
Ole Tobias Lindeberg med Elise Vatsvåg og Karoline Enoksen fra Vrang produksjon etter innspilling av podkasten før jul. Foto: Hanne Eide Andersen/Kavlifondet

I podkasten får en også høre rørende historier fra de som har fått hjelp takket være hovedgjestenes dedikerte arbeid og nytenkende løsninger.

– Her ligger hele motivasjonen for prosjektet, sier Lindeberg. Vi får tilbakemeldinger fra institusjonene om at forestillingene gir glede i pasienthverdagen og det er jo derfor vi gjør det vi gjør. Det er et vinn-vinn prosjekt, avslutter han.

Podkasten er en del av Kavlifondets nye satsning på å fremme effektiv bruk av teknologi for å forsterke effekten i samfunnsnyttige prosjekter.

– Vi er glade for å kunne være med OseanaLIVE videre i to nye år. Å få delta i og dele gode kulturopplevelser er uten tvil viktig for livskvalitet og kan redusere utenforskap. Dette er en enkel idé, men krevende å gjennomføre og vi er imponerte over den positive utviklingen der de gjennomfører stadig flere produksjoner og når et økende antall institusjoner, sier daglig leder i Kavlifondet, Inger Elise Iversen.

Fakta om podkasten

  • Podkast-serien består av syv episoder, én per uke fra 23.januar.
  • Podkasten blir produsert av Vrang produksjon, kjent for podcaster som Noia, Ida med hjertet i hånden og Mamma jobber.
  • Programleder er Karoline Enoksen fra Vrang Produksjon.