10. februar 2020

Kulturhjerte klare med premiere på Grease!

70 barn og unge i Kulturhjerte på Lillehammer er klare med ny forestilling! Lørdag 15.februar er det premiere på Grease og en første forestillingen ble utsolgt allerede i oktober i fjor!

Tekst: Henriette Lilleaker Olsen

– Vi er godt i gang med både produksjon og forberedelser. Vi prøver å la ungdommene gjøre mesteparten av produksjonen selv nå, forteller prosjektleder i Kulturhjerte, Vivian Haverstadløkken.

Kommende lørdag 15. februar står 50 barn og ungdommer i alderen 13-19 år klare på scenen i Maihaugsalen med forestillingen Grease.

– Vi la ut forestillingen for salg i oktober, og den ble nesten utsolgt på én dag! Vi ble nødt til å sette opp en ekstraforestilling, og vi har nå solgt over 1200 billetter til de to forestillingene. Det er rett og slett helt fantastisk at så mange støtter innsatsen vi legger ned, fortsetter Haverstadløkken.

Kjøp billetter til Grease her!

Foto: Fredrik Martinsen / Elev ved Create

Ikke bare et ungdomsteater

– I tillegg til de 45 aktørene som skal stå på scenen under forestillingen, har vi fått til et samarbeid med tre videregående skoler som skal hjelpe til med musikkarrangementer, design, scenografi og hår. Til sammen er rundt 70 ungdommer involvert i oppsetningen, sier Haverstadløkken.

Kulturhjerte har ikke bare som mål å være et enkelt fritidstilbud for barn og unge i regionen.

– Vårt mål er å gi en mestrings- og utviklingsarena innenfor både musikk, dans og teater med profesjonelle instruktører. Å skape en arena for tilhørighet for ungdom med innvandrerbakgrunn er også høyt prioritert, sier Haverstadløkken.

Kulturhjerte har deltakere i alderen 7-20 år, men denne forestillingen er et rent ungdomsprosjekt for de mellom 13-19 år. Gjennom ungdomsprosjektet og forestillingen får ungdommene bli kjent med flere på sin egen alder med samme interesser som dem selv i en trygg arena med profesjonelle rammer.

– Vi ønsker at deltakerne skal utvikle kreative evner som samarbeid, disiplin, utholdenhet, fantasi og nysgjerrighet som på sikt gir grunnlag for gründermentalitet, entreprenørskap og næringsutvikling, sier Vivian Haverstadløkken.

Les mer om fjorårets forestilling og Kulturhjerte

BAKGRUNN

Grease har blitt et samarbeid mellom Kulturhjerte og tre videregående skoler i fylket:

  • Create, Lillehammer kreative videregående skole er prosjektpartner og låner bort gratis lokaler, har elever på og bak scenen og lager musikkarrangementer under ledelse av musikalsk ansvarlig.
  • Gjøvik videregående skole sine frisørelever er med og fikser håret til alle aktørene.
  • Lillehammer videregående skole, avd. Nord sine elever ved Design og Håndverk og Byggfag har designet og bygd scenografien til forestillingen.

Det er teamet i Kulturhjerte som er instruktører og prosjektledelsen i Grease, og leder ved Create som har det musikalske ansvaret:

  • Regissør: Carol Kvande
  • Koreograf: Jomo Masai
  • Kostymedesign: Linda Tjønntveit
  • Musikalsk ansvarlig: Stein Berge Svendsen
  • Produsent: Vivian Haverstadløkken
Foto: Fredrik Martinsen / Elev ved Create

Kavlifondet har vært støttespiller for Kulturhjerte siden 2019.

Les mer på vår samleside for Kulturhjerte eller se vår minidokumentar om Kulturhjerte