18. mars 2020

Villa SULT lanserer gratis tjenester på nett i koronakrisen

Villa SULT kan fra denne uken av tilby to gratis nettbaserte tilbud med støtte fra Kavlifondet. DROP-IN Online er et lavterskeltilbud med råd og veiledning om spiseforstyrrelser, mens Villa SULT Straks er et terapeutisk strakstilbud.

Tekst: Hanne Eide Andersen

– Blikket på det ene, stjeler raskt oppmerksomheten fra det andre. Nå må vi som best klare å være både nærsynte og vidsynte, sier psykiater og grunnlegger av Villa SULT, Finn Skårderud.

– Det er mange merbelastninger på psyken i disse virusdagene. Det er viktig å huske at personer med spiseforstyrrelser er en risikogruppe i pandemien. Derfor handler vi. La oss lage mulighetene for virusfrie møteplasser, oppfordrer Skårderud.

–  Vi gratulerer Villa SULT med lanseringen og håper dette vil bli et tilbud til god hjelp for mange, sier daglig leder i Kavlifondet, Inger Elise Iversen.

Kavlifondet og Villa SULT inngikk nylig en større samarbeidsavtale som skal gi flere tiltak for personer med spiseforstyrrelser og deres familier.

Les mer: Historier om håp og styrking av lavterskeltilbud

I den nettbaserte drop-in tjenesten DROP-IN Online kan pasienter og pårørende få råd, støtte og hjelp fra en trygg og erfaren terapeut som også kan bidra til å avklare eventuelle behandlingsbehov og veilede til rett hjelpeinstans. Tilbudet kan benyttes på egne vegne eller av nærstående og er gratis.

DROP-IN Online ble lansert denne uken og er tilgjengelig mandager og onsdager via videosamtale fra pc, mac eller mobil.

Samtidig har Villa SULT måtte stenge sitt fysiske DROP-IN tilbud i Kruses gate 8 i Oslo som følge av koronapandemien.

– Da er det spesielt gledelig at de øker sin digitale tilgjengelighet med DROP-IN Online og Villa SULT Straks, som Kavlifondet også er med og støtter, sier Inger Elise Iversen.

Villa SULT besluttet videre denne uken å også gjøre sitt tilbud Villa SULT Straks gratis i anledning koronakrisen. Villa SULT Straks er terapeutiske konsultasjoner for både enkeltpersoner og familier på video via nettet som vil gjøres gratis så lenge krisen pågår.

– Vi er meget glade for å kunne bidra til dugnaden på denne måten, sier Finn Skårderud.

Ønsker du å benytte deg av tilbudene? Les om DROP-IN Online og Villa SULT Straks på Villa SULTs hjemmesider. 

Kavlifondet satser på prosjekter som tar i bruk teknologi for å styrke sitt arbeid for gode formål. Les mer om Tech, håp & kjærlighet her!

Toppfoto: (Bilde tatt før koronapandemien) Fra venstre psykiatrisk sykepleier og familieterapeut ved Villa SULT, Per Erik Ristvedt, psykologispesialist og faglig direktør ved Villa SULT, Bente Sommerfeldt, Inger Elise Iversen, daglig leder ved Villa SULT, Astrid Giskegjerde og psykiater ved Villa SULT, Finn Skårderud. Foto: Trond A. Isaksen