14. mai 2020

Festspillene i Bergen lanserer nytt program

Festspillene i Bergen 2020 skjer hjemme hos deg, sier festspilldirektør Anders Beyer. Det gjelder også flere av arrangementene som er støttet av Kavlifondet.

Det opprinnelige programmet for Festspillene i Bergen 2020 ble avlyst i april, da forbudet mot kulturarrangement ble videreført til 15. juni for å hindre spredning av koronaviruset.

Nå er direktør Anders Beyer klar med et nytt program for årets festspill, med rundt 60 ulike programposter. En rekke nye konserter og arrangement i Bergens berømte arenaer vil bli formidlet digitalt, blant dem flere av arrangementene som Kavlifondet støtter.

Det blir også gjensyn med noen forestillinger fra de to siste årene og opptrinn utendørs i byrommet.

Anders Beyer. Foto: Hans Jørgen Brun

– Det er med dårlig skjult stolthet vi nå presenterer et nytt festspill med et omfang og et kunstnerisk mangfold som gjør at vårt store nasjonale og internasjonale publikum, fra første parkett i egen stue, kan oppleve det overflødighetshornet av tilbud som til alle tider har vært et adelsmerke for Festspillene i Bergen, sier Beyer i en pressemelding fra Festspillene i Bergen.

Festspillene i Bergen 2020 starter onsdag 20. mai med en åpningskonsert sendt fra Grieghallen, der blant andre Bergen Filharmoniske Orkester, Einar Selvik, Edvard Grieg Kor, Leif Ove Andsnes og fiolinistene Ludvig Gudim og Eldbjørg Hemsing medvirker. Konserten ledes av NRKs Arild Erikstad og sopran Mari Eriksmoen.

Forestillingen Yana og yetien skal også strømmes som en del av barneprogrammet, som Kavlifondet støtter. Foto: Festspillene i Bergen

H.M. Kongen er Festspillene i Bergens høye beskytter, og Kongehuset er vanligvis representert på Festspillenes åpningsdag. I år vil H.M. Dronning Sonja og H.K.H. Kronprins Haakon sende en hilsen til publikum på åpningskonserten.

Det nye festspillprogrammet er gratis og tilgjengelig via Festspillenes hjemmesider og sosiale medier. Flere konserter vil også bli sendt på NRK og bt.no. De fysiske arrangementene vil ikke være åpne for publikum.

– Med årets festspill ønsker vi å lage en manifestasjon av de beste norske utøverne som formidler internasjonal kunst. Vi ønsker å gi artister og kulturarbeidere oppdrag, og slik bidra til å holde hjulene i gang i vår prøvede sektor. Men mest av alt ønsker vi å gi publikum musikken og arrangementene de hadde gledet seg til, og samtidig kanskje åpne et vindu for noen som ikke tidligere har funnet veien til oss, sier Beyer.

Toppfoto: Konserten «Hildegunns Panda» er en bearbeiding av trompetisten Hildegunn Øiseths bestillingsverk «Panda». Den skal strømmes som en del av barneprogrammet som er støttet av Kavlifondet. Foto: Festspillene i Bergen 

Fakta/Festspillene i Bergen

  • Nordens største kuraterte festival for musikk og scenekunst.
  • Programmet fokuserer på kunstmusikk og scenekunst.
  • De første Festspillene i Bergen fant sted i 1953.
  • Årets festspill finner sted fra 20. mai til 03. juni.
  • Kavlifondet støtter flere aktiviteter og tilbud fra Festspillene i Bergen, blant annet Festspillkollektivet som tar festspillene ut til mennesker som ikke så lett selv kan oppsøke de offentlige kulturarenaene.

SPØRSMÅL OG SVAR
Slik deltar du på årets festspill!

Her er det viktigste du trenger å vite om Festspillene i Bergen 2020.

Hvordan blir årets festspill?

Det nye programmet for årets festspill har rundt 60 ulike programposter. En rekke nye konserter og arrangement i Bergens berømte arenaer vil bli formidlet digitalt. Det blir også gjensyn med noen forestillinger fra de to siste årene og opptrinn utendørs i byrommet.

Hvordan kan jeg oppleve det nye festspillprogrammet?

Det nye festspillprogrammet er gratis og tilgjengelig via Festspillenes hjemmesider og sosiale medier. Flere konserter vil også bli sendt på NRK og bt.no. De fysiske arrangementene vil ikke være åpne for publikum.

Hvordan blir åpningen av Festspillene i år?

Festspillene i Bergen 2020 starter onsdag 20. mai med en åpningskonsert sendt fra Grieghallen, der blant andre Bergen Filharmoniske Orkester, Einar Selvik, Edvard Grieg Kor, Leif Ove Andsnes og fiolinistene Ludvig Gudim og Eldbjørg Hemsing medvirker. Konserten ledes av NRKs Arild Erikstad og sopran Mari Eriksmoen.

Hvordan kan jeg holde meg oppdatert?

Vil du ha nyheter, informasjon og tilbud fra Festspillene i Bergen? Vi sender ut daglige programoppdateringer under festivalen. Meld deg på nyhetsbrevet vårt her.

Hvordan kan jeg bidra?

Har du sett eller planlegger du å se noen av Festspillenes sendinger i år? I så fall vil vi gjerne høre fra deg!
Legg igjen e-postadressen din her så sender vi deg årets publikumsundersøkelse etter endt Festspill.

Tekniske problemer?

Fra to timer før hver sending kan du få hjelp via chatten på fib.no eller på telefon 55 21 06 30.
Les mer her (informasjon tilgengelig fra 16. mai).

Refusjon av billetter til opprinnelig festival?

Hadde du billetter til avlyst program, men har ikke mottatt informasjon om refusjon? Se her.