7. juli 2020

FeriePULSE på sommerturné!

I sommer tilbyr Norges Musikkorps Forbund en skikkelig spesialutgave av FeriePULSE. Det blir både seminarturné på Nordmøre og digitale sommeraktiviteter for alle.

På grunn av smitteverntiltak ville det blitt for krevende å gjennomføre de vanlige, ukelange FeriePULSE-seminarene i årets sommerferie. I stedet har NMF utviklet ImPULSE.

Sammen med erfarne musikere og dansere fra Norge og Sør-Afrika er alle barn fra syv år og oppover invitert til å bli med på sommerens store musikk- og danseprosjekt.

ImPULSE på sommerturné

– ImPULSE er et todagers seminar som er inspirert av FeriePULSE, det vil si at musikk og aktiviteter er inspirert av PULSE, som er samarbeidet vi har med sørafrikanske Field Band Foundation, forteller Rune Hannisdal, musikksjef i NMF.

Generalsekretær i Norges Musikkorps Forbund, Rune Hannisdal

Det er gratis å delta på seminarene og man trenger ingen korpserfaring eller andre forkunnskaper for å melde seg på.

– Vi ønsker at deltakerne skal gå på skolen. De som har fylt 15 år kan melde seg som assistenter og få et krasjkurs i det å jobbe med barn og unge på kjøpet, fortsetter Hannisdal.

ImPULSE ledes av kunstnerisk leder Odd-Erik Nordberg, koreograf Beret Stølen og aktivitetsleder Thulani Maluleka.

– Resten av PULSE-teamet har returnert til Sør-Afrika når prosjektet gjennomføres og vil derfor ikke være med. I stedet har vi koblet på tre norske fra Norges Musikkorps Forbund som har returnert fra Sør-Afrika til å være vårt trivselsteam.

ImPULSE besøker:

  • Sunndalsøra: 25. og 26. juli, Sunndal Kulturskole
  • Frei: 27. og 28. juli, Frei barneskole
  • Molde: 29. og 30.juli, Molde Kulturhus
  • Tingvoll: 31. juli og 1. august, Tingvoll menighetshus

Mer informasjon og linker til påmeldingskjema finner du på Norges Musikkorps Forbunds hjemmesider.

Digitale sommeraktiviteter

Som en ekstra kompensasjon for de vanlige FeriePULSE-seminarene, har NMF startet prosjektet Musikalske sommeraktiviteter. Dette vil bli publisert på NMF sine nettsider i uke 29-32.

– Her kan man melde seg på en egen e-postliste og få fire aktiviteter to ganger per uke over fire uker tilsendt rett i innboksen, forteller Hannisdal.

Programmet er utviklet og satt sammen av PULSE-teamet. Det består av en rekke fine filmer og andre aktiviteter man kan gjøre der man er, uavhengig av været og når det måtte passe.

Påmelding til e-postlisten foregår her

Les mer om FeriePULSE her

Kavlifondet er stolte støttespillere for FeriePULSE!

Alle bildene er fra da FeriePULSE i Oslo spilte på Norges Musikkorps Forbunds jubileumskonsert i Operaen våren 2018. Foto: Hanne Eide Andersen/Kavlifondet