19. januar 2021

Viderefører støtten til Guttas Campus Vestland i 2021

Kavlifondet fortsetter samarbeidet med Guttas Campus i Vestland og tildeler 1,5 millioner kroner i 2021.

Tekst: Hanne Andersen og Henriette L. Olsen

Med overskuddet fra Kavli har Kavlifondet støttet Guttas Campus siden oppstart i Oslo i 2019. Nå videreføres støtten til Guttas Campus Vestland i 2021 med 1,5 millioner kroner. Samtidig utvides også engasjementet fra Kavli Norge.

– Vi er glade og stolte på vegne av alle oss som jobber i Kavli, sier administrerende direktør i Kavli Norge, Krisine Aasheim.

Les mer: Stor julegave til Guttas Campus fra Kavli

Gjennom ordningen Delaktig får Kavlis medarbeidere mulighet til å bidra og gi en hjelpende hånd inn i prosjekter som mottar støtte. I år ble ikke det mulig på grunn av strenge smitteverntiltak.

­– Vi har planer om å bidra enda mer på neste års læringscamp her på Vestlandet. Det ser vi virkelig frem til, sier Aasheim.

 

Den nye støtteavtalen ble markert med sjekkoverekkelse ved Guttas Campus sitt mentorsenter i Bergen sentrum før jul. F.v. daglig leder i Kavlifondet, Inger Elise Iversen, daglig leder og grunnlegger av Guttas Campus, Omar Mekki og administrerende direktør i Kavli, Kristine Aasheim. Foto: Kavli Norge 

– Det er en stor motivasjon, kanskje enda mer i disse tider, å gå på jobb hver dag og vite at vi er med på å skape verdier for gode formål som Guttas Campus, sier hun.

Kjekt med lokale formål

Fabrikken på Midtun i Bergen er selve «hjertet» i Kavli Norge. Her lages hver eneste tube med Kavli smøreost som til slutt havner på frokostbord og i matpakker over hele Norge.

– Det er kjekt at noe av overskuddet også går til gode formål i lokalområdet. Det gir flere muligheter til å møte menneskene i prosjektene, og se de positive ringvirkningene som skapes med støtten, sier Aasheim.

Les mer: Guttas Campus: Bli med på læringscamp!

Guttas Campus med gaver fra Kavli. Foto: Kavli Norge

Gode resultater for guttene

Kavlifondet fortsetter å styrke sitt arbeid for å bedre barn og unges psykiske helse og levekår, og har det høyt på agendaen i sin strategi for tildelinger de neste årene.

– Guttas Campus er et viktig prosjekt for oss. De kan dokumentere svært gode innledende resultater fra samtlige gjennomførte læringscamper, og et klart flertall av guttene som har deltatt er fortsatt i skole og motiverte for å fortsette, sier daglig leder i Kavlifondet, Inger Elise Iversen.

Evalueringsrapporten fra fjorårets læringscamp i Vestland, forteller om betydelig bedring i ferdighetsnivå i regning, lesing og skriving. Dette i likhet med resultatene fra alle kullene som er gjennomført i Oslo siden oppstart i 2018.

– Vi gleder oss også over de gode resultatene og tilbakemeldingene, og ser frem til å følge etableringen av Guttas Campus Vestland også i 2021, sier Iversen.

Guttas Campus hjemmeside finner du her