20. juni 2022

Helge Leiro Baastad ny styreleder i Kavli Holding AS

Helge Leiro Baastad har blitt valgt til ny styreleder i Kavlikonsernet (Kavli Holding AS), som har datterselskapene Kavli Norge, Q-Meieriene, Kavli Sverige, Kavli UK og Kavli Finland.

Pressemelding fra Kavlifondet

Baastad har svært lang erfaring fra forsikring og merkevarebygging som konsernsjef i Gjensidige gjennom de siste 20 årene. Han har også jobbet med salg og markedsføring i både Jordan og Lilleborg, i tillegg til et høyt antall styreverv (som for eksempel i Finans Norge, Ungt Entreprenørskap Norge og DNB). Han har også sittet ett år som ordinært styremedlem i Kavli Holding fra juni 2021.

Helge Leiro Baastad etterfølger Finn Jebsen, som har sittet som styreleder i Kavli Holding AS siden 2006. Jebsen har hatt en helt sentral rolle i oppbyggingen av konsernet som i dag omsetter for cirka fire milliarder kroner, hvor eieren, den allmennyttige stiftelsen Kavlifondet, deler ut hele overskuddet til gode formål.

STYRELEDER I KAVLIFONDET: Dag J. Opedal. Foto: Hanne Eide Andersen/Kavlifondet

– Vi er dypt takknemlig over den innsats og det bidrag Finn Jebsen har gitt Kavli og gode formål i 16 år. På Finns vakt har selskapet hatt en solid utvikling, blitt profesjonalisert på alle områder og Kavlifondet har akkumulert delt ut over 900 millioner til gode formål. Helt fantastisk! sier styreleder i Kavlifondet, Dag J. Opedal.

Opedal fortsetter:
– Vi er også svært glade for å ønske Helge velkommen som ny styreleder etter Finn. Helges karriere taler for seg selv, og vi tror hans erfaring og kunnskap vil være til stor nytte i Kavli. Blant annet har han førstehåndskunnskap om å bygge sterke posisjoner med en stiftelse som eier. Varmt velkommen til Kavli, Helge!

NY: Ny styremedlem Carina Hanson. Foto: Estrella

Styremedlem Ulrika Dellby har etter fem år valgt å fratre sitt verv. Hun blir erstattet av Carina Hanson. Hanson har jobbet med svenske og nordiske merkevarer i mange år, nå sist som VD i Estrella AB. Før dette har hun hatt ulike roller i Orkla Foods/Abba Seafood. Hun har også vært styreleder i DLF Service og i Livsmedelsföretagen.

– Vi er veldig glade for at Carina Hanson har takket ja til å sitte i vårt konsernstyre. Hun har meget lang og god erfaring fra bransjen både i Sverige og i Norden, og har et stort nettverk i bransjen. For oss er det også viktig at vi deler grunnleggende verdier når vårt formål er å skape resultater og verdier for gode formål. Vi takker også Ulrika for mange år sammen, og for hennes verdifulle bidrag i arbeidet for Kavli. Jeg ønsker Carina lykke til! sier Kavlifondets styreleder, Dag J. Opedal.

Kavlifondet deler ut hele overskuddet fra Kavli til gode formål. Stiftelsen ble opprettet i 1962, og feirer 60-årsjubileum i år. Les mer på www.kavlifondet.no.

 


KONSERNSJEF: Helge Leiro Baastad er konsernsjef i Gjensidige. Foto: Gjensidige

Foto av de involverte kan lastes ned til fri bruk fra vårt fotoarkiv her.

KONTAKT

Helge Leiro Baastad, konsernsjef i Gjensidige
Tel.: +47 90122451 E-post: helge.leiro-baastad@gjensidige.no