15. juni 2022

Se #Klimafrokost i opptak på nett!

Fredag 17.juni, på Grand Hotel i Oslo, ønsker Norsk klimastiftelse velkommen til sesongens siste #Klimafrokost. Husk at alle #Klimafrokoster kan ses i opptak digitalt i etterkant!

– Vi ser fram til vårens siste Klimafrokost, og håper på godt oppmøte, sier prosjektleder for #Klimafrokost og nestleder i Norsk klimastiftelse, Anne Jortveit.

Overordnet tema er «Ny tid for offentlige bygg og veier – slankere, billigere og grønnere? Hvordan kan mer nøkterne investeringer i vei og bygg bidra til å utvikle markeder for grønne byggematerialer?»

Tid: 17. juni kl. 08.00-10.00, gratis frokost serveres fra kl. 07.30
Sted: Lokalet Gerhardsen i 7. etg. på Grand Hotel i Oslo
Påmelding og fullt program: «Ny tid for offentlige bygg og veier – slankere, billigere og grønnere?

#Klimafrokost kan også ses i opptak på denne siden hos Norsk klimastiftelse.

Spørsmålene som stilles fredag, er:

  • Er det på tide å skalere ned, eller droppe noen av de store prosjektene innen samferdsel og bygg, og å bruke pengene som spares på å benytte grønne byggematerialer som utslippsfri sement, utslippsfritt stål og tre?
  • Hvordan kan Norge bidra til å skape et marked for slike materialer som er avgjørende for at klimamålene skal nås?

– Dette er komplekse problemstillinger. Men når vi ser at norske utslipp knapt har gått ned siden 1990, er vi nødt til å diskutere mer nøkternhet både når det gjelder veibygging og store bygg, om tiden for de store, dyre og utslippsintensive byggeprosjektene nå er over, og hvordan vi kan fase inn framtidens byggematerialer, sier Jortveit. og legger til:

– Dette er temaer som norsk politikk må ta stilling til framover.

Som alltid på #Klimafrokost, er både forskningen, næringslivet og politikken godt representert.

– Jeg gleder meg til å høre hva næringslivet har å fortelle. Det kommer mange gode klimaløsninger derfra, men det er viktig at myndighetene følger opp! Det er fremdeles noen ledige plasser – så det er bare å melde seg på sesongens siste Klimafrokost på Grand Hotel i Oslo, sier Jortveit.

Se hele programmet og meld deg på her!

Godt å treffe folk igjen!

Kavlifondet har støttet gjennomføring av #Klimafrokost siden starten i 2014, slik at både mat og faglig program er gratis og åpent for alle.

Les mer: Utviklingsministeren åpnet #Klimafrokost nummer 50

Jortveit er glad for at de endelig kan se tilbake på en hel sesong med #Klimafrokost med oppmøte igjen, selv om også de digitale gjennomføringene under pandemien har hatt godt “oppmøte”.

– Noe av formålet med #Klimafrokost er at folk skal treffe hverandre, knytte kontakter og utveksle ideer. Det har derfor vært herlig å igjen kunne invitere til en god frokost i et gjenåpnet samfunn, med tid til småprat, tett faglig program i to timer og deretter tid til samtale i etterkant, sier hun.