16. oktober 2018

En halv million kroner til TV-aksjonen fra Kavli og Kavlifondet

Rekordomsetning i Kavli gir en halv million kroner til TV-aksjonen for Kirkens Bymisjon!

21. oktober er det igjen duket for verdens største dugnad – TV-aksjonen. I år har Kavli, som Kavlifondet eier, engasjert seg ekstra mye i aksjonen, gjennom rekruttering av bøssebærere og utdeling av over 6000 matvareprodukter til bøssebærerne på aksjonsdagen.

Et helt spesielt eierskap

– I Kavli jobber vi hver dag med å skape verdier for gode formål. Vi har en unik eier i Kavlifondet, som deler ut hele overskuddet vårt til allmennyttige formål. Når forbrukerne kjøper produkter fra Kavli eller Q-Meieriene på butikken, bidrar de direkte til å skape en forskjell for veldig mange mennesker, sier administrerende direktør i Kavli, Karl Johan Ingvaldsen i en pressemelding fra Kavli.

I år overrekkes en halv million kroner til TV-aksjonen og Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et mer inkluderende samfunn.

Kan utvikle suksessprosjekt fra Bergen

Ingvaldsen forteller at Kirkens Bymisjons verdier går hånd i hånd med deres, og at Kavlifondet har støttet flere av bymisjonens prosjekter gjennom årene. Han peker særlig på det suksessfulle Veiviser-prosjektet, som startet i Bergen.

– Målet med prosjektet et at innvandrere skal oppleve inkluderende fellesskap og bli kjent med samfunnet de bor i, ved hjelp av språklig og kulturell deling med nordmenn og andre innvandrere. Prosjektet har vært en stor suksess og kan ved hjelp av vår – og andres støtte til TV-aksjonen – bli rullet ut i flere norske byer, sier han.

Prosjektleder i Kirkens Bymisjon, Åse Christensen, synes det er svært gledelig at Kavlis midler kan bidra til å videreutvikle Veiviser-prosjektet.

– Det er et utrolig viktig og vellykket prosjekt for alle parter. Vi får hele tiden strålende tilbakemeldinger fra alle som deltar, og derfor er det fantastisk at det nå kan startes opp flere steder, sier hun.

Nest største noensinne

17. oktober vil en av Kavlis medarbeidere overrekke Kirkens Bymisjon gavesjekken på 500 000 kroner, på kafé Krohnhagen i Bergen sentrum. Line Berggreen Jacobsen, byaksjonsleder i Bergen, forteller at beløpet er det nest største som er gitt TV-aksjonen fra næringslivet i Bergen noen gang.

– De siste årene har Kavli vært en av de største bidragsyterne til TV-aksjonen i Bergen, sier hun.

KONTAKT

• Karl Johan Ingvaldsen, Administrerende direktør Kavli Norge AS
Tlf.: 906 33 173

• Line Berggreen Jacobsen, Byaksjonsleder i Bergen, TV-aksjonen NRK Kirkens Bymisjon
Tlf. 920 45 389

• Arne L. Lynngård, Daglig leder Kirkens Bymisjon
Tlf. 951 52 290

BAKGRUNN

Veiviser-prosjektet

• Kavlifondet har bidratt som «fødselshjelper» til prosjektet gjennom støtte til oppstart av integreringsarbeidet som var forløperen til Veiviser-prosjektet.

• I august 2017 gikk Kavlifondet inn med midler som sikret videre drift og utvikling av Veiviser i tre år.

Les om Veiviser-prosjektet: TV-aksjonen skal skape flere veivisere

Lærer av hverandre

TV-aksjonen 2018

• TV-aksjonen har blitt arrangert en søndag i oktober hvert år siden 1974. I år går TV-aksjonen av stabelen 21. oktober.

• Årets TV-aksjon går til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere samfunn ved å åpne dører og skape flere møtesteder for mennesker som har falt utenfor.

• TV-aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon. Hvert år besøker 100 000 bøssebærere samtlige av Norges 2,3 millioner husstander.

• Over 7000 frivillige jobber fram mot aksjonsdagen for å mobilisere 100 000 bøssebærere.

• Siden 1974 har det norske folk samlet inn over syv milliarder kroner som har gitt titalls millioner mennesker livsviktig hjelp.

Kilder: Kirkens Bymisjon og https://blimed.no/