24. august 2020

Fargespill-Nord: Ny forestilling med støtte fra Kavlifondet

I 2016 ble resultatet "Sommerfuggel i vinterland", den første Fargespill-forestillingen i Bodø. Nå skal Fargespill-Nord i Bodø sette opp ny forestilling med støtte fra Kavlifondet.

– Det var fantastisk å få nyheten om at Kavlifondet ønsker å satse på vårt prosjekt, og støtter oss med 150 000 kroner. Det betyr mye at en så stor aktør i Norge ser verdien av den jobben vi gjør, og ønsker å gi penger til vårt prosjekt, sier prosjektleder i Fargespill Nord, Alice Sivertsen.

Kavlifondet har tidligere støttet Fargespill i flere byer, også Fargespill Nord i 2016. Den gangen var det forestillingen “Sommerfuggel i vinterland” som ble tildelt støtte. Fargespill Nord er organisert under Stormen Konserthus, i et samarbeid mellom Arktisk Filharmoni, Nordnorsk Jazzsenter og Bodø Rhythm Group, Stormen Bibliotek og Norsk Folkehjelp.

Viktig arena for inkludering

– Skal vi lykkes med å inkludere nye i samfunnet er kultur en av våre viktigste arenaer. Spesielt er det viktig å få med barna, sier Sivertsen.

Hun mener at kultur har en unik evne til å virke samlende og til å viske ut forskjeller mellom mennesker.

– Vi ser behovet for prosjekter som fokuserer på det vi har til felles, og med Fargespill kan vi gjøre akkurat det. Gjennom kultur finner vi likhetstrekk, felles interesser og mye glede. Fargespill er en kunstnerisk suksess med vesentlige positive sosiale konsekvenser, fortsetter Sivertsen.

Et ekstra løft

Støtten fra Kavlifondet vil blant annet bli brukt til å leie inn kunstnerisk hjelp, noe som vil gi flere muligheter for innholdet som skal skapes til forestillingen.

– Vi får råd til det lille ekstra. Det ekstra løftet vil merkes på både prosessen og sluttresultatet, sier Sivertsen.

Startet i Bergen

Fargespill ble startet i Bergen i 2004 av musikerne Ole Hamre og Sissel Saue, som et bestillingsverk til Festspillene i Bergen. De laget da en forestilling med barn og unge i alderen 7-22 år med bakgrunn fra hele verden. Også den gangen var Kavlifondet med som støttespiller.

Deltakerne tok med seg musikk og dans fra sine hjemland, og satte dette sammen til en fantastisk forestilling.

Fargespill ble en stor suksess og har etterhvert etablert seg som en stiftelse med forestillinger flere steder i landet. Fargespill har blant annet solgt ut både Grieghallen i Bergen og Olavshallen i Trondheim flere ganger.

Les mer: Fargespill til Oslo

– Presentasjon av internasjonal kultur gir også nye opplevelser og økt forståelse for oss som har bodd lenge Norge, sier Sivertsen.

– En del av suksessfaktoren til Fargespill er at deltakerne kommer fra ulike land og kulturer, noen er født i Norge, og at publikum gjenspeiler det samme.

– Det er veldig flott for Kavlifondet å være med på Fargespills reise fra sør til nord i Norge og vi gleder oss til nok en fantastisk forestilling, sier daglig leder i Kavlifondet, Inger Elise Iversen.

Alle foto er fra tidligere Fargespill-forestillinger. Foto: Fargespill Nord